İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan öncelikle gruba bağlı faaliyet gösteren Çinkom Şirketi ile kurumlar vergisi sırlamasında 6.sırada yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek yeni girdikleri inşaat sektöründeki hedef ve projelerine dair bilgiler verdi.  



“YENİ ŞEHİRLER KURACAĞIZ”
İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, inşaat sektörüne uzun yıllardan bu yana ilgi duyduklarını belirterek, "İnşaat sektöründe bir takım yatırımlarımız da oldu. Kayseri ipek Saray, Kayseri Park projelerinde yer aldık. İpek Mobilya’nın sahadaki binalarının yapımları da var. Fakat bu altyapımızı konusunda uzman bir ekiple birleştirip daha kapsamlı daha profesyonelce inşaat, konut ve turizm sektörlerinde faaliyet göstermek üzere bir yeni şirket kurduk. Adı da İPEKAR. Kurumsal gücü ve deneyiminin getirdiği güvenin yanına Kayserinin saygın inşaat firmalarından Altınok inşaat’ın sinerjisini de alarak güç birliği oluşturduk.  İPEKAR İNŞAAT geçmişin gücüyle geleceği tasarlamaya hazır ve buda yeni projeler, yeni yatırımlar yeni heyecanlar anlamına geliyor.” 



“KAYSERİ’DE İKİ İNŞAATIMIZ OLACAK”
Saffet Arslan, “İpekar'ı İstanbul'da kurduk ama ilk projemizi Kayseri'de yapıyoruz. Abdullah Gül Üniversitesi arsasında paylaşım esaslı olarak 1100 konutluk, diğeri de şehrin merkezinde İpek Saray Alışveriş Merkezi’nin karşısında 180 konutluk lüks daireler yapacağız. Daha kaliteli konutlarda yaşamak isteyen insanlara hitap edeceğiz.  Hedefimiz ise Kayseri’den sonra İstanbul. Emlak Konut GYO'nun arazileri üzerinde projeler gerçekleştirmek için hâsılat paylaşımı modeliyle yapılan ihalelere gireceğiz.”



“DEPREME DAYANIKLI BİNALAR YAPMALIYIZ”
Deprem gerçeğine dikkat çeken Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü, “İnşaat sektörünü çok önemsiyorum. Belki doğrudan üretim konusunda yeni sayılırız ama bir önceki üyelerin de yaptığı işleri önemsiyor ve değer veriyorum. Modern şehirleri inşaat sektörüyle elde edebiliyoruz. İnsanlar; altyapısı eksik, depreme dayanıksız konutlarda yaşıyor. Biz 77 milyon insan, Batı’dakinden daha ileri gitmek için hevesli olmamız lazım. Türkiye bizim ülkemiz. Onu büyütecek olan yine biziz. Belki yukarıdaki organizasyonlar, hükümet başta olmak üzere lokomotif olacaklardır. Ama halkın da o idealin peşinden gitmesi lazım. Bizlerin de aklı ne kadar yetiyorsa… Sermayemiz ne kadar yetiyorsa… Dünyanın ileri noktası neresiyse oraya doğru bu imkânlarımızı seferber etmemiz lazım ki Türkiye büyüsün.”



“MESAİMİN ÇOĞUNU MADEN SEKTÖRÜNE AYIRDIM”
Mesaisinin çoğunu demir çelik sektörü ve maden sektörüne ayırdığını belirten Saffet Arslan İpek Mobilya içinde şunları söyledi; “Ortaklarımız ve mesai arkadaşlarımız mobilya ayağını yürütüyorlar. Gelecek yıllarda daha fazla üreten ve daha fazla ihraç eden bir İpek Mobilya göreceğiz. Şehrimizde 50 bine yakın insan mobilya sektöründen ekmek yiyor. Bugünlere gelindi, çok güzel gelişmeler var. İhtiyaçlara yönelik dizaynlar ve fiyatlandırmalar yapıldı. Meyvelerini topluyoruz. Bu sene talep arttı.”



“ÇİNKOM’U KARLI VE KEYİFLİ HALE GETİRDİK”
Saffet Arslan, “Çinkom devletin kurduğu ilk fabrikalardan. Çinkom’da ben yatırımları takip edip geliştiriyorum.  Çinko, gümüş, kurşun gibi ürünler üretmeye başladık. Makineleri ve teknolojisini yeniledik, Çinkom’u büyüttük karlı ve keyifli hale getirdik. Yaklaşık 10 yıldır Kayseri'deki çinkom fabrikasında klinker üretimi yapıyoruz. Tüm sektörler de şuanda 342. sırada. İzmir de demir çelik tesisleri çok ve nakliye olmasın diye İzmir’de bir fabrika kuralım dedik. Teknolojisi için dünyayı dolaştık Meksikalılarla 1,5 yıl görüşmemizden sonra ortaklık kararı aldık. İstanbul’da devlet büyüklerimiz ile Meksika Devlet başkanı huzurunda protokol imzaladık.  Mühendislik ve teknoloji çizimleri bitti arsamızı ve Çet iznimizi aldık. İzmir Aliağa organizede yeni tesisimiz imalatı başladı, fabrika kurulumu devam ediyor, nasip olursa 9 ay sonrada fabrikamızın da bacası tütmeye başlayacak. İzmir Aliağa bölgesinin arıtma tesisi olacağız. Çünkü oradaki fabrikaların en büyük sorunlarından birisi baca küllerini koyacak yer bulamamaları. Kuracağımız fabrikayla atık küllerin tamamını hammadde olarak kullanarak bu soruna çözüm bulmuş ve İhraç ürünü haline getirmiş olacağız.” 

“ÇİNKO OKSİT VE ÇİNKO FOSFAT ÜRETİLECEK” 
İzmir'deki fabrikada özellikle Türkiye'de üretimi yapılmayan çinko oksit ve çinko fosfat üreteceklerini söyleyen Arslan, “ Çinko fosfat tarımda gübre olarak kullanılıyor ve verimi çok fazla artıran bir gübre olarak biliniyor. Çinko oksit seramik ürünlerinde, ambalaj sanayinde kullanılıyor ve bu iki ürünü de Türkiye yurt dışından ithal etmek zorunda kalıyor. Ürettiğimiz çinko fosfat ve çinko oksit’in tamamını yurt içinde değerlendireceğiz. Çünkü bizim sanayimizin ve çiftçimizin bu iki ürüne de ciddi anlamda ihtiyacı var. İlerde kapasitemizi artırarak Türkiye'nin bu alandaki ihtiyacının tamamını karşılayabiliriz. İzmir'deki fabrikada üretimine devam edeceğimiz çinko klinkerin de yüzde 90'ını Avrupa ülkelerine ihraç edeceğiz. Ayrıca Kayseri Çinkom’da yatırımlar olacak. Çinli iş adamlarıyla görüşüyoruz, sanıyorum 6 ayda sonuçlanır. Onlarla da Kayseri Çinkomda metal üreteceğiz. Bu yüzden daha fazla hammaddeye ihtiyacımız olacak. Bunu da bölgesel madencilere destek olaraktan çıkarmalarını sağlayacağız, teknolojilerini yenileyeceğiz ve buda sektörü canlandıracak.”



“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ GENÇLERİN OMUZLARINDA”
İmkânı olan insanların etrafındaki insanlara işlerinin dışında da yardımcı olmaları gerektiğini belirten Saffet Arslan, “Birçok sahada çalışma yapıyorum bu şekilde de çok şükür vicdanımı rahatlatmış oluyorum. Eğitim esaslı çalışmalarım var. Birçok ilköğretim, spor salonları, fakülte binaları gibi çok şey yaptım. Belki kadir has kadar değil ama kendi hacmime göre yaptım elimizden geldiğince. Meclis Üstün Hizmet Onur Madalyam var o da hoşuma gidiyor söyleyeyim. Meclisin takdir etmiş olmasını bir mürvet gibi görüyorum. Bu alandaki çalışmalarımızın detaylarına girmek istersek ilköğretimden tutun üniversiteye kadar, üniversitedeki hocaların yurt dışına gidişlerine kadar çok yönlü devam ediyor. Yüzlerce burslu öğrencim, vakıflara eğitim yapma şartıyla katkım ciddi oranlarda devam ediyor. Erciyes Üniversitesi rektörüne de bir açık çekim var. Kaç tane hocamızı yurt dışına gönderiyorsak ben onları finanse edeceğim. Son günlerde bir projem var kenar mahalle çocuklarına dönük, onları spor salonları çekiyorum. Onlara spor yaptırıyoruz, başta şefkat, sevgi ve değerin yanında spor malzemelerini eğitim ihtiyaçlarını karşılıyorum. Seçtiğimiz spor dalı da tekvando nedeni de 11 tane ilkesi var vatana saygı, ataya saygı, hocaya saygı,  arkadaşa zarar vermeme, komşuya zarar vermeme gibi ilkeleri var. 2000 çocuk eğiteceğiz şuanda 900 çocuğumuz var. 16 spor salonunda 17 hocamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aile mutlu, çocuklar mutlu onları görünce de biz mutlu oluyoruz. İnşallah 2020 olimpiyatlarına oradan şampiyonlar çıkaracağız. Bu da benim ihtiyarlık hobim olacak. Benim bahçem gülüm bağım onlar olsun istiyorum. Yarının Türkiye’sinin geleceği gençlerin omuzlarında. Yarınki Türkiye’yi inşa edecek, onu geliştirecek belki 2-3 trilyon dolarlara götürecek olanlar onlar.