Sözkonusu yatırımla ilgili bilgi aldığımız ISIDEM Yalıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Erenoğlu, 60.000 m2 arazi üzerine, toplamda 20.000 m2 kapalı alana sahip üretim tesislerinde hizmet vermeye başladıklarını belirtti.

Murat bey Isıdem hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
Isıtma, soğutma ve havalandırma sektöründe hizmet vermek üzere 1998 yılında faaliyete geçerek yuvarlak, kare ve dikdörtgen formlu sac hava kanalları üretimine başladık. Havalandırma kanalları üretiminde edindiğimiz bilgi ve tecrübeyle ürün gamımıza esnek hava kanallarını ekleyerek, 2010 yılında Flexiduct markalı esnek hava kanalı üretimine başladık. Bu alanda en yeni üretim teknolojilerini kullanarak, bölgemizde en modern ve en yüksek üretim kapasitesine sahip üreticilerden biri haline geldik. 2013 yılında ısıtma, soğutma ve havalandırma sektöründe yalıtım amaçlı kullanılan elastomerik kauçuk köpüğü üretimine başlama kararı aldık. Yatırım merkezimizi Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak belirledik. En modern teknolojiyle üretilen ürünlerimiz sadece ısıtma, soğutma ve havalandırma sektöründe kullanılan ürünler ile sınırlı olmayacak. Ulaştırmada, petrokimya tesislerinde ve yenilenebilir enerji sistemlerinde kullanılan farklı tipte elastomerik kauçuk köpüklerinin üretimini de yapacağız. Bu doğrultuda ARGE - ÜRGE çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.


Leed sertifikasına sahip olma sürecinde sizi teşvik eden motivasyon ne oldu biraz bahsedebilir misiniz?

Eskişehir Organze Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerimiz yeşil bina yönetmeliğine uygun bir şekilde tasarlanıp inşa edilmiş, Green Building Council tarafından verilen Leed sertifikasını almaya hak kazanmıştır. Enerji tasarrufu, su verimliliği, güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi özelliklere sahip yeşil binaların hem çevreci hem tasarruflu olması oldukça önem kazanıyor. Biz de kurum olarak tüm üretim ve hizmetlerimizi gerçekleştirirken, enerji tasarrufunu stratejik bir iş amacına dönüştürmenin zorunluluk olduğunu kabul ederek, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmayı önceliklerimiz arasına aldık. Bu doğrultuda Eskişehir’de yer alan üretim tesislerimizi her şeyden önce çevre dostu bir yapı olması amacıyla sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışıyla, yeşil bina konseptinde tasarlandık. Planlama, uygulama ve denetim süreçlerinin sonucunda yalıtım sektöründeki ve Eskişehir ilindeki ilk LEED sertifikalı üretim tesisine sahip olduk. Bundan sonra da sürdürülebilir bir yaşam için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.

Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz? İhracat anlamında yeni hedefleriniz neler?
ISIDEM Yalıtım olarak her yıl 10’un üzerinde uluslararası fuarlara katılıp, sektör profesyonelleri ile buluşuyoruz. Ayrıca ihracat faaliyetlerinde elimizi güçlendirecek her türlü sertifika ve standartlara uygun çalışmalar yapıyoruz. Coolflex (Elastomerik Kauçuk Köpüğü), Flexiduct (Esnek Hava Kanalı) ve Duct Connect (Kanal Birleştirme Parçaları) markalı ürünlerimizi 4 kıtada 40’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Önümüzdeki süreçte müşteri tabanımızı büyütmeye ve dağıtım kanallarımızı genişletmeye devam edeceğiz. Ülkemizde yaşadığımız seçim süreci ve çevre ülkelerde ekonomik ve politik belirsizlik ister istemez tüm sektörleri ve firmaları etkiledi. Buna karşın tüm üretim ve satış stratejilerimizi sağlam bir zemine oturtup, sektörde oluşabilecek fırsatları firmamızın lehine çevirmeyi hedefliyoruz.