Türkiye’nin sürekli gelişen ve buna bağlı olarak ihtiyaçları artan bir ülke olduğunu ifade eden Mapei Türkiye Genel Müdürü Alper Özer ile yatırım ve projeleri hakkında konuştuk.

■■Mapei’nin dünyadaki ve Türkiye’deki yapılaşması hakkında bilgi verir misiniz?

1937 yılında Rodolfo Squinzi tarafından kurulan Mapei küçük bir atölyeden yapı kimyasalları endüstrisinin pek çok alanında dünya lideri olan ve kendi sektöründe en zengin ürün portföyüne sahip bir dünya markası konumuna geldi. Mapei, bugün 5 kıtada 31 ülkede toplam 65 üretim tesisi ile faaliyet gösteren yaklaşık 2,3 milyar Euro ciroya sahip uluslararası bir firmadır. Mapei, Wallmerk Yapı Kimyasalları A.Ş’yi bünyesine katarak girmiş olduğu Türkiye pazarındaki faaliyetlerine Ankara Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde devam etmektedir. Tesisimiz 23.000 m2 alanda olup yıllık üretim kapasitemiz 250.000 tondur.



■■Müşterilerinize sunduğunuz ürün ve çözümleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Mapei olarak her tür zemin, duvar ve kaplama malzemelerinin uygulanması için yapıştırıcı ve tamamlayıcı ürünler üretiminde dünya lideri olmasının yanı sıra 
su yalıtım ürünleri, özel harçlar, beton katkıları, yeraltı inşaatı için ürünler ve beton ve tarihi yapıların restorasyonu gibi yapı endüstrisinde kullanılan üstün teknoloji ürünleriyle de dünyadaki birçok başarılı projeye imzasını atmıştır.

■■Mapei’nin seramik grubunda dünyada lider olduğunu biliyoruz Türkiye’de bu kapsamdaki yatırımınızdan bahseder misiniz?

Türkiye’de seramik grubuna ciddi anlamda ağırlık vermeye başladık. Sektördeki tüm müşterilerimize eğitimler ve seminerler veriyoruz. Mapei olarak, uluslararası deneyimimizi ve dünyadaki liderliğimizi Türkiye pazarında da gerçekleştirmek için çalışmalar ve yatırımlar yapıyoruz.



■■Yapı kimyasalları ürünlerinizin yanı sıra ısı yalıtımı çalışmalarınız da söz konusu. Bize bu ürünlerinizin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Mapei Türkiye olarak Boya ve Isı Yalıtım sistemlerinde de kuralları koyan marka olmayı amaçlıyoruz. Bu amaca uygun olarak uluslararası standartlarda 
dış cephe ısı yalıtım sistemleri ve sektöre renk katacak olan yenilikçi boyalar üretiyoruz. Ürünlerimizin üstün performansları ve pazara sunmuş olduğumuz “Isı Yalıtımda Destek Paketi” sayesinde hem nihai tüketicinin hem de bayilerimizin beklentilerini karşılayacak çözümler sunuyoruz. Ürün gamımızda yer alan yeni nesil dübelleme sistemleri, üstün nitelikli astarsız uygulanabilen yeni nesil boyalar ve üstün performanslarıyla pazarda kısa sürede kabul görmüş olan ısı yalıtım sıva, yapıştırıcı ve mineral kaplama gibi ürünlerimizin üretimlerine kısa süre önce başladık. Mapei Milano Merkez Arge’nin de desteğiyle oluşturduğumuz yeni ürün gamımız, pazarda farklı bir kulvarda yer almamıza imkan tanıyacak nitelikte ürünlerden oluşuyor.



■■2014 yılı firmanız açısından nasıl geçti? Hangi projelerde yer aldınız?

2014 yılı bizim için çok olumlu geçti. Gün geçtikçe gelişen ve güçlenen organizasyon yapımız ve Mapei ürün grubunda yer alan ürünlerin belli bir strateji ve sırayla Türkiye pazarına sunulduğu bir yıldı. Avrasya Tünel Projesi, Ankara İçme Suyu İsale Hattı Projesi, Gerede Tüneli, İskenderun Port, Mercedes Kamyon Fabrikası, Nike Beyoğlu ve Özdilek AVM Mağazaları, Emlak Konut Projeleri, Sinpaş Altınoran, AÇE Kardelenköy Villaları, Point Bornova İzmir, Adnan Menderes Havalimanı, Maya Koleji gibi Türkiye’nin en önemli projelerine ürünlerimizi tanıtma ve kullandırma imkânı bulduk. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki Mapei’i diğer yapı kimyasalları firmalarından ayıran en önemli özelliklerden biri de projelerin temelden çatıya her alanında önerebilecek bir ürün grubuna sahip olması ve bu ürünleri bir sistem dahilinde önermesidir.