Mimar Ezgi YÜCE "Benim mutfağım inşaat sahaları"

Baret, çizme, çamur, beton, şantiye, iş veya inşaat makineleri... Tüm bunlar erkeklere dair bir alana ait gibi dursa da inşaat sektöründe, gerek sahada gerekse yönetimde çalışan başarılı birçok kadın bulunuyor.

Mimar Ezgi YÜCE "Benim mutfağım inşaat sahaları"

Erkek egemen kabul edilen bu sektörde disiplinli çalışmaları ve estetik bakış açılarıyla kendine yer edinen kadınlar, duygusal zekâlarıyla da iş dünyasına farklı bir perspektif kazandırmayı başarmış durumdalar.

Mimar Ezgi Yüce’nin öğrencilik yıllarında büyük bir cesaret örneği göstererek kurduğu şirketi kısa zaman içerinde inşaat sektöründe lider markaların tercihi haline dönüştürmeyi başardı.  

Mimari projeden uygulamaya geniş bir yelpazede hizmet veren Ezgi Mimarlık, Banka şubeleri, Fabrika yönetim binası gibi mimari ve uygulama projeleriyle başlayan sektördeki serüveni,  Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin üstlendiği Konut, Avm, Hastane, Otel gibi bir çok prestij projede mimari ve İnce işçilik olarak tabir edilen bütün alanlarda hizmet üreten, tam donanımlı bir kurum olmayı başardı.

Projelendirmeden uygulamaya ortaya koyduğu üst kalite ve hızı ile inşaat sektöründe yeni bir soluk getiren Mimar Ezgi Yüce, İnşaat Sektöründe kadın çalışan sayısının artmasından mutluluk duyulduğunu ve sektörde başarılı işlerle fark oluşturduklarının altını çizdi.

  İstanbul ve Bordum Yalıkava’da yapımını sürdürdüğü lüx konut projeleri ile çalışmalarını sürdüren Ezgi Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ezgi YÜCE ile sektörü ve şirketi konuştuk.

Ezgi hanım; Şirketinizin kuruluş öyküsü ve hizmetlerinizden bahseder misiniz?

Okulum devam ederken hocalarımın yönlendirdiği küçük projelerle adım attığım sektörde okulumun son senesinde şirketleşerek başlangıç yaptım.  İnşaat sektörünün bir bütün olduğunu düşünen biri olarak klasik mimarlık ofislerinden olmamaya karar verdim ve mimari veya projelendirmesini aldığım tüm işlerin uygulamasına da talip oldum. Entegre bir hizmet anlayışı kaliteli ve zamanında projeler üreterek sektörde söz sahibi olmayı başardım. Bu sayede bu gün kurumsal şirketlerin projelerinde ilk tercih ettiği çözüm ortağı haline geldik.

Şirket olarak, inşaat projelerinin ince işçilik olarak tabir edilen kısımlarında ve bu projelerin sosyal yaşam alanlarında, sirkülâsyonun yoğun olduğu mekânların mimari çözüm ve uygulamaları konularında faaliyet gösteriyoruz.

 Ezgi Mimarlık olarak mimar ve mühendislerden oluşan profesyonel bir kadro ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Aldığımız iş yoğunluğuna bağlı olarak şirketimize taşeron olarak hizmet veren şirketleri de düşündüğümüzde yapımını üstlendiğimiz projelerde yaklaşık 400 kişiye ulaşan istihdam sağlıyoruz.

 

“Hızımız ve kalitemiz Ezgi Mimarlığı lider bir markaya dönüştürdü”

İnşaat sektöründe binlerce metrekarede edindiğimiz tecrübe yer aldığımız vitrin projeler artık bizi avantajlı hale getirdi. Biz geçmişimizden aldığımız güçle, bugüne kadar yapımını üstlendiğimiz her projeyi, iş ortağımızın ticari hedeflerine katkı sağlayacak şekilde, onlara taahhüt ettiğimiz sürede ve kalitede teslim etmeyi başardık. Üstlendiğimiz projelerde konut içi mimari, uygulama, sosyal donatı alanları, peyzaj ve resep­siyona kadar anahtar teslim hizmet sağ­lıyoruz. Tabi ki bu da bizi tercih edilen bir kurum haline getiriyor.

 “Bir gün koşullara doğal olarak uyum sağlayacak binalar tasarlayabileceğiz.”

Hayalimde sonsuz bir özgürlük içinde her yönüyle “akıllı” bir bina tasarlamak var aslında. Burada teknolojinin basitçe bir binayı kontrol etmesinden bahsetmiyorum. Bahsettiğim daha ziyade vücudumuzun doğa ile içgüdüsel olarak uyum içinde işleyişine eş bir işleyiş. Örneğin cildimizin dış etkenlere göre cevap vermesi gibi. Bu sebeple her zaman binaların ve çevrelerinin gelişimini evrimle bağdaştırmışımdır.. Mümkün olursa sektörün öncüleri ile akıllı bina teknolojileri geliştirmek, bunların bulundukları yer ile ilişkilerini tasarlamak, kültürel kimlik ve sosyal entegrasyonu üzerine kafa yormak isterdim. Türkiye’de üzerine fazla düşünülen bir konu değil ama bu konuda sektörüme öncülük etmek istiyorum. Mimari ve Proje üretim konusundaki tecrübemizi uluslar arası alana taşımak amacındayız. Çok yakında bununla ilgili olarak adım atmış olacağız.

www.ezgimimarlik.com.tr

0212 280 40 98

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.