Neutec Suriyeli mültecilere kayıtsız kalmadı

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaşta, aralarında sivillerin de bulunduğu, en az 273 bin insan hayatını kaybetti. Bu süreçte nüfusu 20 milyon olan Suriye'de 13,5 milyon insan, yardıma muhtaç hale geldi. 6,6 milyon insan yerinden...

Neutec Suriyeli mültecilere kayıtsız kalmadı

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaşta, aralarında sivillerin de bulunduğu, en az 273 bin insan hayatını kaybetti. Bu süreçte nüfusu 20 milyon olan Suriye'de 13,5 milyon insan, yardıma muhtaç hale geldi. 6,6 milyon insan yerinden olurken, 4,6 milyon insan ise kurtuluşu komşu ülkelere sığınmakta buldu.


Bugün, 2,7 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkesi oldu. Türkiye şimdiye kadar Suriyeli mülteciler için, Birleşmiş Milletler (BM) standartlarında, 9,3 milyar dolar kaynak harcadı.

Türkiye'nin kucak açtığı ve Kızılay başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşlarının yardım için yarıştığı Suriyeli Mültecilere bir elde Neutec İlaç' tan geldi.


Türk ilaç sektörünün öncü kurumlarından ve toplumsal konulara gösterdiği hassasiyet ile örnek bir kuruluşlardan biri olan Neutec İlaç, sosyal sorumluluk kapsamında örnek çalışmalara imza atıyor. Kızılay Önderliğinde Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bulunan Suriye göçmenleri kampına 2,5 milyon liralık ilaç yardımı yapan Neutec İlaç aynı zamanda 300 bin TL’lik para yardımı da gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.