Niziplioğlu Grup şehir oteli yatırımlarına tam gaz devam ediyor

Mercure Hotels İstanbul ile standartları yükselten Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu; “Uluslararası standartlara sahip oteller inşa edeceğiz” dedi.

Niziplioğlu Grup şehir oteli yatırımlarına tam gaz devam ediyor
İnşaat, akaryakıt, turizm, değerli madenler gibi birçok sektörde yatırımları bulunan Niziplioğlu Grup turizm sektöründeki yatırımlarına hız verdi. Grubun birkaç yıl önce yatırımına başladığı Mercure Hotels İstanbul Topkapı çok yakında misafir ağırlamaya başlayacak.

Özellikle şehir otelciliği alanına yoğunlaşan şirket 5 yıl içerisinde İstanbul’un kalbi sayılan lokasyonlarda 3 tane 5 yıldızlı otel yatırımı gerçekleştirecek. Yeni girdiği turizm sektöründe Mercure Hotels İstanbul ile standartları yükselten Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu; “Uluslararası standartlara sahip oteller inşa edeceğiz” dedi.

Niziplioğlu Gurubu hakkında bilgi verir misiniz?
Grup olarak birçok sektörde hizmet vermekteyiz. Değişen ekonomi bizi farklı arayışlara yöneltti. Global ve uluslararası bağlantıların olduğu uluslararası pazarlar da yerimizi almak için turizme yatırım yapma kararı aldık. Bundan sonra yatırımlarımıza turizm ağırlıklı olmak üzere devam edeceğiz. Bunun ilk ayağı olan Topkapı’daki arsamız ile ilgili çalışmalarımızın %95’i nihayete ermiş durumda.

Mercure Hotels İstanbul Topkapı çok beğeniliyor. Biraz bahseder misiniz?
İlk projemiz olan Mercure Hotels İstanbul Topkapı 5 yıldızlı bir otel konsepti sunuyor. 204 odası, 18 adet toplantı salonu, 1 balo salonu, 2 adet Ala Carte Restaurant mevcut. Bunun yanında Fitness ve Spa merkezi bulunuyor.

Otelimiz iş dünyası ve tarihi yarım adanın kalbi olan Topkapı e-5 karayolu üzerinde bulunmakta, bu özelliğiyle İstanbul’un her yerine kolay erişim imkanı sağlamakta. Uluslararası standartlarda hizmet sunacak tam donanımlı otelimizi 2015 Nisan ayında değerli misafirlerimize kapılarını açmanın heyecanını yaşıyoruz.



5 yılda 3 tane 5 yıldızlı otel
Niziplioğlu Grup olarak hedef belirledik, yatırım boyutları yaklaşık 500 milyon dolar civarında olan turizm yatırımları gerçekleştireceğiz. Turizm sektöründe standartların üzerinde, uluslararası değere sahip bir yatırım gerçekleştirdik ve bundan sonraki tüm yatırımlarımızda aynı doğrultuda devam edecek.

5 yılda 3 tane 5 yıldızlı oteli hayata geçireceğiz. İlk yatırımımız MercureHotels İstanbul Topkapı hizmete girmesinin ardından Şişli’de Cevahir Alışveriş Merkezi’nin yanında 2. otelimizin temelini atacağız. 2018 yılında da bu yatırımımızı faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Bu projemizden sonrada Taksimde 3. Otel yatırımımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.



Zeytinburnu’nun yıldızı dönüşümle daha da parlayacak
Zeytinburnu kentsel dönüşümde parlayan bir yıldız… Şu anda hak ettiği yerde değil ileride maslaktan çok daha iyi bir noktada olacağını düşünüyorum. Zeytinburnu’na bakıldığı zaman bir tarafı tarihi yarım ada, bir tarafı deniz, bir tarafı hava alanı, bir tarafı ise E-5 olup nerdeyse 4 bir taraftan beslenen ve merkeziyetçilik olarak şehrin göbeği diye tabir edilen bir lokasyonda.

Buranın kentsel dönüşümden dolayı çok daha ileri gitmesini cani gönülden istiyoruz. Niteliksiz yatırımların Türkiye’de artık yerinin olmadığını düşünüyorum. Özellikle kentsel dönüşümde ada, mahalle, şehir bazında ya da ilçe bazında büyük dönüşümlerle bu nitelikli uluslararası yatırımlar yapıldığı taktirde çok iyi olacak.

“Turizm sektöründe şehrin merkezinde, iş ve gündelik hayatın tam içerisinde, uluslararası standartlarda oteller inşaa etmeye devam edeceğiz’’
www.mercure.com www.accor.com
(0212) 664 75 70

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.