Türk Savunma Sanayisinde alanında lider markalarda çeşitli görevler yürüten Sultan Duman, bugün çalıştığı kurumlara üretim gerçekleştiren CDK Savunmayı kurarak, Savunma sanayinde başarı yakalayan nadir iş kadınları arasında gösteriliyor.

Aselsan, FNSS, Roketsan, Havelsan Teknoloji Radar gibi savunma sanayisinde hizmet veren firmaların onaylı tedarikçisi konumunda olan CDK Savunma, askeri araçların tüm elektronik kapsamlarına kablaj tasarımı ve bu kablajların üretimini gerçekleştiriyor. Şirketin Genel Müdürü Sultan Duman ile çalıştığı sektörde patroniçeliğe uzanan hikâyesini konuştuk.

Sultan Hanım, öncelikle sizi yakından tanıyabilir miyiz?

1973 Ankara doğumluyum. Evli ve iki kız çocuğu sahibiyim. Toplamda 24 yıl savunma sanayi sektöründe önde gelen Aselsan ve Tusaş firmalarinda bir fiil görev aldım. Tusaş’da kablaj üretim kısmında, Aselsan’da ise kablaj üretimini denetleyen kalite kontrolör olarak çalıştım. Sahada edindiğim tüm bilgi ve tecrübelerimi Aselsan’dan ayrılıp kendi firmamı kurarak tekrar savunma sanayine hizmet etmek istedim. Bu sebeple 1 Mart 2017 tarihinde ortağım Av. Halil Canbolat ile CDK Savunma firmamızı kurduk.

Okuyucularımıza şirketinizin kuruluş öyküsünden başlayarak bu güne kadar olan sürecinizden bahseder misiniz?

Aselsan’dan ayrıldıktan sonra Aselsan’daki üstlerimin beni sektörde kalmaya teşvik etmeleri, cesaretlendirmeleri ve alana hâkim olan biri olarak bu sektörde kalmam gerektiğine dair bana duydukları güvenle beraber içimdeki güçlü kadını birleştirmek istedim. Bu sebeple 1 Mart 2017 tarihinde ortağım Av. Halil Canbolat ile CDK Savunma firmamızı kurduk. Kurulduğumuzda 15 kişi ile çıktığımız bu yola gün geçtikçe artan personel ve profesyonel kadromuzla günden güne büyümekteyiz.

“Toplam 2500 m2 alanda tam donanımlı tesisimizde üretim gerçekleştiriyoruz”

Aselsan, Havelsan, Roketsan, FNSS gibi birçok büyük kurumla ortak çalışarak bütün askeri araçların tüm elektronik kapsamlarına kablaj tasarımı ve bu kablajların üretimini yapmaktayız. Ayrıca askeri işlerimizin dışında içinde kablo bulunan her türlü elektronik makina, alet, cihaz, araç vb. kablaj üretimi ve tasarımını yapabilme kapasitesine de sahibiz. Kablaj üretimi ve tasarımı ile birlikte elektromekanik montaj üretimleri de yapmaktayız.

Yerli ve milli savunma sanayimiz için Ar-Ge çalışmalarına hız verdik

Önceliğimiz ürünlerimizin kalitesi ve sürdürülebilir kalite politikasıdır. Yönetim kadromuz bu sektöre yıllarını vermiş, çekirdekten yetişmiş, sürecin başından sonuna kadar sektörümüzle ilgili her konuda bilgi ve tecrübeye sahip donanımlı isimlerden oluşmaktadır. Sektördeki gelişmelere paralel olarak personellerimize bu gelişmeler doğrultusunda kendilerini geliştirme imkânı yaratmamız bizi her zaman gelişmelere ve sektöre uyumlu kılmaktadır. Aramıza yeni katılan çalışanlarımızın sektörde çalışması için alınması zorunlu olan sertifikalı eğitimler haricinde şirketimize özgü “iş başı eğitimleri” vermekteyiz. Aynı zamanda yaptığımız işin ve ülkemiz açısından bulunduğumuz sektörün hayati değerinin ve öneminin farkındayız. Öyle ki bizim yaptığımız işte hataya yer yok. Yerli ve millileştirme projeleri kapsamında savunma sanayimizin ihtiyacı olan kendi sektörümüzde kritik öneme sahip ürünleri tamamen kendi bünyemizde tasarlayıp üreterek sektöre katkıda bulunarak dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. Yerli ve milli savunma sanayimizin ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte yurt dışı pazarlarına açılıp ülkemize katma değer kazandırmayı amaçlıyoruz.

Kadınlar en büyük mutlulukların, en büyük başarıların ardındaki kahramanlardır. Biz kadınların isteyip, çabaladıktan sonra başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi Dünya’da her şey biz kadınların eseridir.

[email protected]

www.cdksavunma.com

0 312 255 77 00