“Ülkemizi temsil etmekten onur ve gurur duyuyorum’’

1992 yılında kurduğu Neutec İlacı, 24 yılda uluslararası alanda faaliyet gösteren bir Türk markasına dönüştüren Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç...

“Ülkemizi temsil etmekten onur ve gurur duyuyorum’’

1992 yılında kurduğu Neutec İlacı, 24 yılda uluslararası alanda faaliyet gösteren bir Türk markasına dönüştüren Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç, her yıl yüzde 10 civarı büyüme yakalayan Türk ilaç sektörünün önemli isimleri arasında yer alıyor. Bilgiç’ in Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürdüğü Neutec İlaç Türkiye’de en çok patente sahip 3. kurum olma özelliği taşıyor.


3000’den fazla çalışanı, on bin m2 alana kurulu Ar-Ge merkezi, 4 üretim üssü ile sektöründe öncü ve örnek bir kurum olarak ön plana çıkan Neutec İlaç, Tayvan’dan Avrupa’ya geniş bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmala­rı ile geliştirdiği ürünleri modern ve tam entegre tesislerinde üreten ve Dünya’nın bir çok ülkesine ihraç eden Neutec İlaç, lisans alan değil, lisans veren bir marka konumuna geldi.

Sektöründeki başarısının yanında toplumsal konulara göster­diği duyarlılıkla da takdir toplayan Neutec İlacı, girişimcilere ilham verecek bir kariyer öyküsüne imza atan Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Mahmut Bilgiç ile konuştuk.


 Neutec 24 yılda uluslarara­sı bir dünya markası olmayı nasıl başardı?

Neutec ilaç sektörden kazandık­larını yine sektöre yatırım olarak geri dönüştüren bir kurum. Katma değeri yüksek ürünler geliştirerek ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı ve ulus­lararası alanda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi kendisine amaç edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda 24 yılda sürekli yatırımlar yaptık. Böylece, Neutec ilaç ola­rak hammaddesine kadar üretimini kendisi ger­çekleştiren ve üreti­min her aşamasında Avrupa ülkelerinde dahi göremeyeceği­niz teknik özellikler­de son sistem maki­ne parkuruna sahip bir kurum haline geldik.



“ULUSLARARASI ILAÇ RUHSATLARINA VE PATENTLERINE SAHIBIZ.’’

Biz global düşünen ve hareket eden bir kuru­muz. Hedefimiz dünya nüfusunun tamamına yani 7.5 milyar insana yarar sağlayacak ürünler üre­tebilmek. Bunun içinde Ar-Ge çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Uluslararası standartlarda, yaklaşık 10 bin m2 alana kurulu, lisans ve doktora seviyesinde kimyacı ve eczacıların bir arada çalış­tığı bir Ar-Ge merkezine sahibiz. Ar-Ge çalışma­larımız neticesinde geliştirdiğimiz inovatif ürün­lerle ülkemizin kalkınmasına katkı sahibi olmayı istiyoruz. Bu gayretli çalışmalarımızın neticesini de görüyoruz. Bu gün Neutec İlaç olarak ulusal ve uluslararası ilaç ruhsatlarına ve patentlerine sahi­biz. Bugün şirket olarak Türkiye de en fazla paten­te sahip 3. marka olmanın gururunu yaşamakta­yız.

‘’LİSANS VEREN BİR TÜRK MARKASIYIZ.’’

Neutec olarak biz de yeni tedaviler geliştirme­nin yanı sıra ülkemizde üretimi olmayan ürün­lerin geliştirilmesi ve üretilmesini sağlamak için ürünlerimizin yurt dışı pazarlarda da yer almasını sağlayacak büyük anlaşmalara imza atmış bulun­maktayız. Bu anlamda çok uluslu yabancı firma­lardan lisans alıp ürün geliştirip pazara sunmak yerine çok uluslu firmalarla yapmış olduğu­muz anlaşmalarla lisans vererek ülkemizin adını duyurmada önemli adımlar atmış bulunmaktayız.

Bu anlaşmalardan biri global pazarda önem­li payı bulunan Takeda ile yapılan anlaşmadır. Bu sayede gastroenteroloji, solunum, metabolik, enfeksiyon hastalıkları ve kas iskelet sistemi tedavi alanlarında portföy satışı sağlanmış ve Neutec İlaç vermiş olduğu lisans ile referans gösterilen ilaç şirketi olmuştur.

Solunum sistemi grubunda Neutec İlaç tarafından geliştirilen inhaler ürün­ler için çok uluslu bir firma ile yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında ürün­lerimizi Avrupa ve Amerika gibi regü­le pazarlarda ruhsatlandırıp; ilk jenerik ilaç olarak pazarda yer almasını sağlayacak büyük bir anlaşmaya daha imza atmış bulunmakta­yız. Neutec İlaç, vereceği bu lisanslar ile Astım ve KOAH gibi hem ülkemizde hem de dünyada yay­gın olan solunum sistemi hastalıklarının tedavi­sinde önemli bir rol oynayacak ve daha çok hasta­ya ulaşmış olacaktır.


“AVRUPA VE TÜRKIYE’ DEN ONAYLI 4 ENTEGRE TESISTE ÜRETIM YAPIYORUZ.’’

Neutec İlaç’ ın merkez ofisi ve Ar-Ge merke­zi İstanbul’da bulunuyor. Adapazarı-Sakarya’da Avrupa ve Türkiye’den onaylı 4 üretim alanımız mevcut. Az önce de belirttiğim gibi, hammadde­sine kadar üretimini kendisi gerçekleştiren, üreti­min hiç bir aşamasına insan elinin değmediği ve Avrupa’ da dahi benzerlerini görmenin zor olduğu tesislerde üretim gerçekleştirmekteyiz.

“İLAÇ TA DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTARAK İTHALATIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ’’
Ülkemizde de toplum sağlığını tehdit eden hatta binlerce insanın ölümüne neden olan H1N1 virüsle­rinin yol açtığı kuş gribi, domuz gribi gibi salgın has­talıkların tedavisinde kullanılan, aktif maddesi ülke­mize ithal olarak gelirken, Türkiye’de Neutec İlaç tarafından ilk eşdeğer ürünü üretilmiş ve hızla halkın kullanımına sunduk.

KOAH hastaları tarafından atakları gidermede kullanılan, ithal ilacın Türkiye pazarından çekilmesi­nin yol açacağı olası mağduriyeti, Neutec İlaç ürettiği eşdeğer ürün sayesinde engellemiştir. KOAH tedavi­sinde kullanılan başka bir ilaç ise, uzun yıllardır ithal olarak ülkemize gelirken, dünyada ve Türkiye’de Neutec İlaç tarafından ilk eşdeğer ürün üretildiğinde kamuya büyük oranda kar sağlanmıştır.


 ALZHEIMER İLACININ ÜRETİMİ ARTIK TÜRKİYE’DE
ALZHEIMER hastalı­ğının ilerlemesini önlemek amacı ile uygulanan tedavi­de önem taşıyan İdebenon aktif maddesini içeren ithal ürün, uzun yıllardır ülkemi­ze TEB (Türkiye Eczacılar Birliği) aracılığı ile getiri­lirken, Neutec İlaç tarafın­dan ilk eşdeğer ürün üretil­diğinde ülkeye ithal ürün girişi durmuş olup hızlı tedarik ve ekonomik tedavi uygulaması desteklenmiştir. Bunun sonucunda yerli üre­tim, sağlıkta dışa bağımlılı­ğı azaltmak adına bir adım daha öne geçmiştir.

 Yıllık 300 milyon kutu üretim kapasitesine sahip olan Neutec İlaç FDA ve EMA kriterlerine uygun üre­tim gerçekleştirerek ulus­lararası alanda milli guru­rumuz olmaya devam etmektedir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.