Bel Fıtığına 3 Dakikalık Ameliyatsız Çözüm

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Algoroji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlhan Öztekin, bel fıtığı rahatsızlığı bulunan hastaların 3 dakikalık hidrodiskektomi yöntemiyle ameliyatsız bir şekilde tedavi edilerek 3 saat sonra...

Bel Fıtığına 3 Dakikalık Ameliyatsız Çözüm
TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Algoroji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlhan Öztekin, bel fıtığı rahatsızlığı bulunan hastaların 3 dakikalık hidrodiskektomi yöntemiyle ameliyatsız bir şekilde tedavi edilerek 3 saat sonra taburcu edildiğini söyledi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yeni kullanılmaya başlanan Perkütan hidrodiskektomi yöntemi, bel fıtığı rahatsızlığı bulunan hastaları kısa sürede ameliyatsız bir şekilde sağlığına kavuşturuyor. Yöntemin yüzde 90’ının üzerinde bir başarıya ulaştığını anlatan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Algoroji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlhan Öztekin, “Bel fıtığı genellikle, bel omurlarında, kıkırdak yastıkçıklarının omurilikten çıkan bacağa giden sinirlere basısı sonucunda oluşan bir hastalıktır. Yıllarca ağrılar içinde yaşamını sürdüren, ameliyat sonrası dahi ağrılardan şikayet eden bel fıtığı hastalarına umut olacak bu yöntem kısa bir süre de bıçaksız olarak yapılıyor.

Dolayısıyla bu hastalığın tedavisinde yeni bir yöntem olan ameliyatsız, tuzlu suyla parçalama yani hidrodiskektomi yöntemi geliştirildi. Bu hidrodiskektomi sonucunda yüzde 90 varan başarıyla bu yöntemi uyguluyoruz. Hasta sedasyon altında, yani seslendiğinizde gözünü açacağı şekilde sakinleştirilerek yüzükoyun vaziyette yatırılıyor. Türkiye'ye Amerika'dan yeni gelen bu sistem sayesinde bel fıtığı rahatsızlığı bulunan hastalar kısa sürede bıçaksız ameliyat olup sağlığına kavuşuyor. Biz de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olarak bu sistemi kullanıyoruz. Kısa sürede çok sayıda hastamız sağlığına bıçaksız operasyonla kavuştu. Bu yöntemde özel geliştirilmiş iğneyle röntgen altından flaroskopi altından girerek burada fıtıklaşmış olan diske ulaşmaktayız ve bu diski yaklaşık 3 dakika süren hızlı basınçlı suyla parçalayarak boşaltıyoruz” dedi.

Hidrodiskektomi yöntemiyle bel fıtığı operasyonu geçiren 65 yaşındaki Nejat Tosun, uzun süredir ağrıları nedeniyle günlük yaşantısında zorluklar çektiğini söyledi. Daha önce gittiği 2 hastanede farklı tedavi yöntemleri önerildiğini ancak genel anestezi altında operasyona cesaret edemediğini anlatan Tosun, “Ben bu hastalıktan muzdaripim, zaman, zaman kötüleşiyorum, zaman, zaman iyileşiyorum. Benim ilaç alerjilerimde var. Daha önce gittiğim iki hastanede genel anestezi önerdikleri için cesaret edemedim. Sonra bu yöntemi duyunca gelip operasyon geçirmeye karar verdim. Operasyondan sonra şu anda da çok rahatım. Operasyon çok rahat geçti. Herhalde bundan sonrada sağlıklı daha konforlu bir yaşama merhaba diyeceğimi düşünüyorum” şeklinde konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.