Bilimsel Olarak Kanıtlandı! Her Derde Deva

Son zamanlarda en çok merak edilen konulardan biri olan Bektaşi üzümünün faydası saymakla bitmiyor. İşte her derde deva olan Bektaşi üzümünün faydaları.

Bilimsel Olarak Kanıtlandı! Her Derde Deva
Bektaşi üzümü meyveleri, normal üzüme benzer. Haziran ayında olgunlaşan bektaşi üzümünün sağlığımıza sayısız etkisi bulunmaktadır.

VİTAMİN DEPOSU

Bektaşi üzümü, A, B, C ve E vitaminleri bakımından zengindir. Aynı zamanda zengin bir potasyum, fosfor, manganez, bakır ve demir deposudur.

Bektaşi üzümü, yüksek tansiyonu düşürmekle beraber, kalp damar hastalıklarının tedavisinde de etkili bir araçtır. Ayrıca kandaki toksinleri temizler ve kolesterolü düşürür. Aynı zamanda bakır ve hemoglobin üretimine yardımcı olur.



KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR

Bektaşi üzümü vücutta müshil etkisi yarattığından bağırsak aktivitesini de artırır. Bundan başka idrar söktürücü ve safra kesesini temizleyici özelliği de bulunur. Bektaşi üzümünün meyveleri aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe sahip olduğundan dikkatli kullanılmalıdır. Bektaşi üzümünün en önemli özelliklerinden biri ise, kanser hücrelerinin hastalığı yenmek adına kullanılan ilaçlara karşı olan direncini kırmasıdır.

Bektaşi üzümü çayı ayrıca mide, bağırsak, iltihaplı romatizma, damla ve osteokondroz gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu yararlı meyvenin ağrıyan bölgeler için ağrı kesme ve vücutta özellikle karın bölgesindeki şişkinlikleri indirme özelliği de bulunuyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.