Show TV ekranlarında her sabah canlı olarak yayınlanan “Zahide Yetiş’le” programında sağlıklı yaşamak için önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Canan Karatay, son dönemde yeniden gündeme gelen ‘Domuz Gribi (H1 N1)’ hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Domuz gribinden kurtulmanın yolları

Son dönemde yeniden gündeme gelen ve Sağlık bakanlığı verilerine göre Türkiye’de de can alan ‘domuz gribi’, herkesi tedirgin etmeye devam ediyor. Bu tehlikeli virüse karşı korunma yollarını ise Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. İşlenmiş her türlü gıdadan uzak durulması gerektiğini söyleyen Canan Karatay, öncelikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Turşu suyu, kaya tuzu çok önemli


Bağırsaklardaki dost ve düşman bakterilerin dengesinin bozulmaması gerektiğini söyleyen Canan Karatay, bu konuda da yediğimiz gıda maddelerinin çok önemli rol oynadığını söyledi. Canan Karatay; “Her şeyin doğalını yersek sorun kalmaz. Doğal ev yoğurdu, doğal ayran, ev turşusu, turşu suyu tüketmemiz gerekir. Turşu yapılırken kaya tuzu kullanılır. Kaya tuzu ‘tuz’ değildir ve bağışıklık için çok önemlidir. Kaya tuzundan korkmayın” dedi.