Düzensiz Beslenme Reflüyü Tetikliyor

İnsanların kötü beslenme alışkanlıklarının hastalıkları da beraberinde getiriyor. Her gün saati değişen öğünler, kahve, çay ve gazlı içecekler reflünün en büyük etkenlerinden.

Düzensiz Beslenme Reflüyü Tetikliyor
Mide asidinin, anrmal bir şekilde yukarı doğru çıkarak yemek borusuna ve boğaza gelmesiyle oluşan reflü modern toplumun en popüler hastalıklarından.

BİRÇOK SEBEBİ VAR

Günümüzde daha çok fast food, hızlı yemek yeme alışkanlığı, kötü yağlarla yapılan gıdaların tüketimi, aşırı çay, kahve içilmesi, kola, soda, bira gibi gazlı içeceklerin tüketilmesi, sigara alışkanlığının artması, reflüye zemin hazırlar. Beslenme düzenin sürekli değişmesi de hastalığa sebep olan etkenlerden.



KİLO ALMAK TETİKLİYOR

Kötü beslenme alışkanlığı nedeniyle kiloların da artmaya başlar. Kilo ise en çok karın bölgesinde kendini gösterir. Karında biriken fazla kilolar, yağ artışı midenin basıncını artırır, dolayısıyla mide içindeki yüksek basınçtan, daha düşük basınçlı yemek borusuna doğru hem asidin hem de gıdanın kaçışı kolaylaşmış olur ve bunlar da reflüyü kolaylaştırır.



MİDE ASİDİNE NEDEN OLACAK GIDALARDAN UZAK DURUN

Bazı gıdalar ise mide ve yemek borusu arasında bulunan, mide asidinin yemek borusuna çıkmasını engelleyen özofagus kasının zorlanmadan işlevini yerine getirmesine yardımcı olur. Zayıflayan özofagus kası özellikle yağlı ve kızarmış gıdalar, domates içeren yiyecekler, çikolata, kafeinli içecekler ve alkol nedeniyle düzgün çalışmayabilir.

Bu yiyecek ve içecekler reflü ağrılarının artmasına yol açabilir. Bunun nedeni, bu gıdaların mide asidi üretimini arttırması ve sindirilmelerinin uzun sürmesi. Uzmanların reflüsü olanlara tavsiye ettiği yiyecekler ise genellikle sindirimi kolay ve aşırı mide asidine neden olmayacak gıdalar.





Anahtar Kelimeler:
MideReflüReflü Nedir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.