Geçici dövme en az kalıcı dövme kadar riskli

Uzmanlar daha zararsız diye düşünülüp yaptırılan geçici kına dövmelerinin, kalıcı dövmeler kadar risk taşıdığını belirtiyor.

Geçici dövme en az kalıcı dövme kadar riskli
Piercing ve dövme, steril bir ortamda yapılmadığı zaman, yaptıran kişiye hepatit B, hepatit C, AIDS gibi bazı hastalıkların bulaşmasına neden olabiliyor.Daha zararsız olduğu gerekçesiyle çocuklara dahi yaptırılan geçici kına dövmesi de en az kalıcı dövmeler kadar riskli. Kınayla yapılan dövmeler nedeniyle, kalıcı dövmelerde olduğu gibi alerji görülebiliyor.

Dövmenin deri hastalıkları yönünden en çok görülen yan etkisi o bölgede kontakt dermatit meydana getirmesi, yani bir tür egzama tablosu oluşturmasıdır. Ayrıca açık tenli kişilerde ‘keloid’ adı verilen yaralar da oluşabiliyor.

Piercing uygulanan kişilerde metal alerjisi varsa uygulama alanında ciddi kontakt dermatitler oluşabiliyor. Bazı metal alerjilerinde reaksiyon sadece piercing uygulanan alanla sınırlı kalmıyor. Alerjenin kan yolu ile sistemik dağılımı sonucu reaksiyon vücuda yayılarak daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatma begüm 8 yıl önce

yıllarca atalarımız dövmeye benzer kınalar yapmış bundan dolayı bu bilgi yanlış

Avatar
başak 8 yıl önce

ben de dövme yaptırmak istiyorum