Göz kararması her zaman önemli bir rahatsızlık habercisi olmayabilir ancak sık yaşanmaya başladığında mutlaka bir doktora görünmek gerekir.

Göz kararması tek başına bir rahatsızlığı tespit etmek için yeterli olmadığından uzaktan yardım almaya veya kendi kendinize sebebini keşfetmeye çalışmak sonuç vermeyecektir.
Göz kararması dışında kişide başka hangi belirtiler görülüyor doktor tarafından değerlendirilmelidir. Göz kararmasının altında yatan nedenin belirlenmesi için bu şikayetlerin hepsi birden önemlidir ve birlikte ele alınır. Göz kararmasına mide bulantısı, halsizlik, çarpıntı, baş ağrısı, baş dönmesi eşlik edebilir. Göz kararması çoğu kez bu belirtilerden biri veya birkaçı ile birlikte ve iki gözde birden gerçekleşir.

Göz kararmasının neden olduğuna dair bir fikriniz yoksa, yukarıda anlattığımız gibi hastanın hikayesi dinlenmeden bir sonuca varmak mümkün olamayacağı için tekrarlayan bir göz kararması şikayetinde ilk önce bir dahiliye (iç hastalıkları) uzmanına danışılması tavsiye edilir. İç hastalıkları uzmanı da gerekli gördüğü takdirde başka bir bölüme örneğin göz hastalıkları, kulak burun boğaz veya nöroloji gibi farklı bir bölüm uzmanına hastayı yönlendirebilir.