Gözaltı morlukları neden olur?

Uykusuzluk ve göz yorgunlukları çoğu zaman gözaltında korkunç mor halkalara neden olabiliyor.

Gözaltı morlukları neden olur?
Uykusuzluk ve göz yorgunlukları çoğu zaman gözaltında korkunç mor halkalara neden olduğu bilinmektedir diye belirten uzmanlar, çoğunluğumuz bu durumdan şikayet etmektedir ve şayet nedenlerini bilirsek bu durumdan kurtulabiliriz.

Gözaltı morluklarının en sık nedenleri:
Gözaltı morluklarının en sık üç nedeni genetik, alerjiler ve burun akıntılarıdır. Genetik olarak özellikle Asyalılarda cilt yapısında daha fazla bulunan melanin dediğimiz koyu renge neden olan maddeye bağlı olarak daha sık gözaltı morlukları görmekteyiz.

Cilt hastalıklarından olan atopik egzema bir diğer mor halka sebeplerindendir. Bir diğer önemli sebebi ise yaşlanmadır. Çünkü yaşlanma ile gözaltı cildimiz incelir, kollajen dediğimiz cildi genç, gergin ve canlı gösteren maddenin seviyesi azalır ve böylelikle cilt altında bulunan damarlar daha görünür hale gelir. Aynı zamanda uzmanlar,yüzümüzde kemik yapıların çıkıntılı olması, göz kapaklarımızı şiş olması ya da gözaltı çukurumuzun belirgin olması gözaltı morluklarını daha da belirgin hale getirdiğini belirtti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.