Menenjitten Korunmanın Yolları

Enfeksiyon Uzmanı Prof. Mehmet Ceyhan, aşıyla menenjit gibi ölümcül hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Menenjitten Korunmanın Yolları
Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Aşı Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "24 Nisan Dünya Menenjit Günü" dolayısıyla, yaptığı açıklamada, menenjitin "beyin zarı iltihabı" anlamına geldiğini, hayati bir organ olan beynin etrafındaki dokulara iltihabi olması nedeniyle ciddi zararlara yol açtığını belirtti.

Mehmet Ceyhan, menenjit geçiren hastalarda en sık görülen kalıcı hasarlardan birinin işitme kaybı olduğuna dikkati çekerek, menenjitin öğrenme güçlükleri, sara nöbetleri ve felç gibi ciddi sonuçlar doğuran bir hastalık olduğunu söyledi.

SEPSİS GELİŞİRSE HASTALIK ÖLÜMCÜL OLUR


Menenjit sırasında bir hekimin karşılaşabileceği en korkunç tablonun "sepsis" denilen kana mikrop karışması olduğunu dile getiren Ceyhan, bu durumda hastaların kaybedildiğini dile getirdi.

Prof. Ceyhan, özellikle 2 yaş altındaki çocukların, bağışıklık sistemi düşük olanların, yaşlıların menenjit riskinin yüksek olduğunu belirtti ve aşıyla bu ölümcül hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.