Sivilcelerden Nasıl Kurtuluruz?

Sivilcelerden kurtulmak için denemediğiniz yöntem kalmadı mı? Ancak bu sorunu giderecek bir çözüm bulamadınız. Sivilce Nasıl Geçer diyorsanız; önerilerimize göz atın!

Sivilcelerden Nasıl Kurtuluruz?
 Sivilcelerden kurtulmak için denemediğiniz yöntem kalmadı mı? Ancak bu sorunu giderecek bir çözüm bulamadınız.   Nasıl Geçer diyorsanız; önerilerimize göz atın!

Aspirin Maskesi

Çoğumuzun ergenlik çağında tek tük sivilcesi olmuştur. Bir aspirini ezerek ve çok az suyla bunu ıslatarak, sizi bıktıran sivilceler üzerine sürün.
Ve sivilcenin üzerinde birkaç dakika kalmasını sağlayın, sonra sabun ve suyla yıkayın.
Bu kızarıklığı azaltacak ve ağrısını hafifletecektir. Eğer, sivilceniz halen geçmezse, bu uygulamayı sivilceniz tamamen iyileşene kadar her gün tekrarlayın.


Zeytinyağı Maskesi

Akneyi tedavi etmek için yüzünüze zeytinyağı sürmenin işe yaradığını görülüyor.

3 çorba kaşığı zeytinyağı ile 4 çorba kaşığı tuzu karıştırın ve macun hazırlayın. Karışımı elinize ve parmaklarınıza sürün ve yüzünüze yayın. Bir iki dakika bekledikten sonra, ılık ve sabunlu suyla yüzünüzü durulayın.

Bir hafta boyunca bunu her gün uygulayın, daha sonra ise bu uygulamayı haftada 2 ya da 3 kez yapın. Yüzünüzde farkedilir bir iyileşme göreceksiniz.

Zeytinyağı cildin doğal nemini iyileştirirken, tuz da gözenekleri temizliyor.

Diş macunu Tedavisi

Yüzünüzün ortasında kocaman duran sivilcenizden şikayetçiyseniz, sivilcenin üzerine jel ve beyazlatıcı olmayan diş macunu sürün.
Sabaha kadar sivilceniz kurumuş olacak.
Diş macunu sivilcenin suyunu alır ve yağı içine çeker. Bu yöntem çok işe yarar. Ancak, hassas ciltler için tahriş edici olabilir.

Kükürtlü Sabun
Eczane ya da doğal ürün satan mağazalardan alacağınız kükürtlü sabunla yüzünüzü, sabah akşam yıkayın ve ılık suyla iyice durulayın. Doğal kükürtlü sabun; sivilcelerin kuruyup iyileşmesini sağlar ve yeni sivilce
 oluşumunu engeller. Yüzünüzü nemlendirmek için mutlaka sabunla temizleme işleminden sonra yağsız bir kremi cildinize uygulayın.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.