Yeşil kahve aslında bildiğimiz, yüzyıllardır tükettiğimiz kahvedir. Latincesi yani bilimsel adı Rubiaceae olan Kökboyasıgiller ailesinin Coffea cinsine ait bir türdür. Tek farkı kavrulmadan yani ham yani yeşilken tüketilmesidir. Bitki tüm faydalı yanlarını bu sayede korumaktadır. Kavrulma işleminden geçmemiş olması yararlı özelliklerini yitirmesini engeller. Yeşil kahveyi özel yapan içerdiği klorojenik asittir.

Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir?

* İçerdiği klorojenik asit sayesinde metabolizmayı hızlandırarak, kalori harcanmasını arttırır.

* Yağ yakımını hızlandırarak, zayıflamaya yardımcı olur.

* Yüksek miktarda antioksidan madde içerir.

* Serbest radikallerin vücuda olan zararlı etkilerini engeller.

* Enerji vererek, halsizlik ve yorgunluk hissini ortadan kaldırır.

* Hipertansiyon ve şeker hastalıkları üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir.

* Bağışıklık sistemini destekler.

* Beyni ve sinir sistemini uyarır.

Yeşil Kahve Nasıl Hazırlanır ve Nasıl Tüketilir?
Bir cezveye bir fincan su ve bir tatlı kaşığı yeşil kahve koyularak türk kahvesi pişirir gibi pişirilir. Yeşil kahvenin günde iki kez öğünlerden yarım saat kadar önce tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yeşil Kahvenin Zararları Nelerdir?
Yeşil kahve tamamen doğal bir üründür ve doğru kullanımda tespit edilmiş bir yan etkisi bulunmamaktadır. Yeşil kahvenin günde 2 fincandan fazla kullanılması tavsiye edilmemektedir. Bunun dışında yeşil kahve kullananların vücudunda su tutulma oranı artacağından, günde en az 2,5 litre su tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Piyasada birçok zayıflama ürünü bulunuyor ve birçok yerde bu ürünlerin yararlı etkilerinden oldukça fazla söz ediliyor. Tekrar tekrar söylemek istiyorum. Bu ürünlerin hiçbiri tek başına faydalı değildir. Kötü beslenme alışkanlıklarınızdan vazgeçmez, diyet ve spor yapmazsanız bu ürünlerin hiçbir faydası dokunmaz. Bunlar sadece yardımcı ürünlerdir. Lütfen bir elinizde çikolata bir elinizde yeşil kahve, televizyon karşısında mucize beklemeyi bırakın ve mutlaka aldığınız markalı ürünü iyice araştırmadan tüketmeyin.