Koalisyon görüşmelerine ilişkin Kılıçdaroğlu, "İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir" dedi.

"14 MADDEDE HERHANGİ BİR PAZARLIK KONUSU OLABİLİR Mİ?"

Davutoğlu'nun "Bayrama kadar ilk turu tamamlayabiliriz" dediğinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Önce Sayın Başbakan neler söyleyecek, hangi tekliflerle geliyor onu öğrenmemiz gerekiyor, bizim karşı bir düşünce ifade etmemiz için, onu bekleyeceğiz" ifadesini kullandı. CHP'nin 14 ilkesinin hatırlatılarak, "Bu 14 maddede herhangi bir pazarlık konusu olabilir mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Hayır. 14 ilkemiz bir anlamda evrensel ilkeler onlar. Hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının nesine itiraz edilecek? Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz, buna itiraz edilir mi? Ama bunların gereğinin yapılması lazım. Eğer bu konuda bize güvence verirlerse elbette çok daha güzel bir sonuç çıkar ortaya" açıklamasında bulundu.

"KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKAR KONUMA GELMİŞ DURUMDAYIZ"

Kılıçdaroğlu, "Kendi ayağımıza kurşun sıkar konuma gelmiş durumdayız" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunu aşmak zorundayız, ahlaki değerlerimizi yüceltmek zorundayız. O değerleri önemsemek zorundayız. Bu yemeklere en çok ihtiyacı olanlar, emin olun siyasetçiler. Keşke bizler bir araya gelebilsek. Bakın bütün siyasi partiler bir araya gelebilseler, bu ülkenin aydınlarını dinleseler ve samimi olarak görüşlerimizi ifade edebilsek emin olun bundan siyasetçiler, Türkiye karlı çıkacaktır ama biz bir çatışma kültürünü içselleştirmiş durumdayız, bundan artık kurtulmamız gerekiyor. Yeni şeyler söylememiz gerekiyor, dünyaya yeni gözlüklerle bakmamız gerekiyor" diye konuştu.

İftara, eski Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu, Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Ali Sarıkoyuncu ve Cemal Tosun gibi ilahiyatçılarla, bazı gazetelerin Ankara temsilcileri ve bazı sendikaların yöneticileri katıldı.