3 dönem yasağı kaldırılıyor

AK Parti dün topladığı en üst karar organı MKYK’da 3 dönem yasağını kaldırmak için de harekete geçti.

3 dönem yasağı kaldırılıyor
MKYK üyelerinin büyük bölümünün de 3 dönem kuralının kaldırılmasının doğru olacağı yönünde görüş bildirmeleri üzerine Davutoğlu, oluşturulacak bir komisyonun bu konudaki değişikliğin nasıl olacağına ilişkin çalışma yapmasını istedi.

Kongrede hayata geçirilecek bu değişiklikle bakanlar Mehmet Şimşek, Cevdet Yılmaz, Mehmet Müezzinoğlu, İdris Güllüce, Veysel Eroğlu, Fikri Işık ile Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Grup Başkanvekilleri Ahmet Aydın ve İlknur İnceöz, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, eski Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, eski Sağlık Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, eski Plan ve Bütçe Komisyoun Başkanı Recai Berber ve eski İçişleri Komisyonu Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın da aralarında bulunduğu 26 isim 3 dönem kuralına takılmaktan kurtulmuş olacak.

Daha önce 3 dönem kuralına takılan birçok önemli ismin de yeniden aday olacağı belirtildi.,
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.