Abdülkadir Selvi Erdoğan'ın planını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasındaki erken seçim planını AKP'li yazar Abdülkadir Selvi yazdı. Selvi yazısında Erdoğan'ın erken seçim şartıyla MHP destekli AK Parti azınlık hükümeti istediğini belirtti.

Abdülkadir Selvi Erdoğan'ın planını açıkladı
 Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim şartıyla MHP destekli AK Parti azınlık hükümetini istediğini yazdı.

AKP'li yazar Selvi "Cumhurbaşkanının kafasındaki formül" başlıklı bugünkü yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Erdoğan'ın koalisyon hükümetlerine soğuk baktığını aktaran Selvi, cumhurbaşkanının HDP'nin içinde olduğu seçim hükümetine de sıcak bakmadığını yazdı. Yazar, Erdoğan'ın kafasındaki formülü okurlarına böyle duyurdu:

MHP'NİN GÜVEN OYLAMASINA GİRMEMESİ YETERLİ

Bahçeli'nin HDP hassasiyeti biliniyor. Gelen şehit cenazeleri ve PKK'ya yönelik operasyonlar ise bu hassasiyeti bin kat artırdı. Bu durumda Bahçeli'nin HDP'yi bir seçim hükümetine ortak etmemek için seçim şartıyla bir AK Parti azınlık hükümeti formülünün önünü açması bekleniyor. Dikkat buyurun destek vermesini demiyorum. Sadece önünü açması, engel olmaması gerekiyor. Devlet Bahçeli'nin, “Azınlık hükümetine niye destek verelim” sözlerine rağmen bu nasıl olacak? AK Parti'nin kuracağı azınlık hükümetinin güvenoyu alması için 276'ya ihtiyacı yok. 276 sayısı hükümeti düşürmek için aranması gereken sayı. AK Parti bir azınlık hükümeti kurduğu taktirde MHP'nin güven oylamasına girmemesi dahi yeterli oluyor.

Bu durumda hem MHP, “Önce devletim sonra partim” ilkesine ters düşmemiş olacak, hem HDP'nin hükümet ortağı olmasını engellemiş olacak. Bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Böylece AK Parti'de seçim takvimine endeksli bir azınlık Hükümeti kurarak Türkiye'yi erken seçime götürecek. Bu arada eğer anlaşabilirlerse partiler seçim barajını düşürüp, 2 yıl dolmadığı halde yeni seçilen milletvekillerinin emeklilik hakkını kazanması için gereken düzenlemeleri yapacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasındaki erken seçim formülü bu.

Bakalım sahaya nasıl yansıyacak?" 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.