Abdullah Gül Hakkında Flaş Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Abdullah Bey, görev süresi dolduktan sonra partimize gelse bile başbakan olamayacaktır, milletvekili olmadığı için. İleride kime hangi görev düşer, bunu zaman gösterecektir” dedi.

Abdullah Gül Hakkında Flaş Açıklama
 Yeğeni Abdullah Şahin’in Karabük’teki düğün törenine katılan Şahin, salona gelişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İktidar partisinin genel başkansız ve başbakansız kalmayacağını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

“Başbakanımız 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçildi ve 28 Ağustos'ta yemin ederek yeni görevine başlayacak. Ak Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık düşmüş olacak. Şu anda istişare, çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki perşembe günü MKYK toplantımız olacak. İstişare sonuçlarını genel başkanımız, başkanımız ve cumhurbaşkanımızın riyasetinde orada değerlendireceğiz. Bir arkadaşımız bu görevi üstlenmiş olacak. O her kim olursa olsun, AK Partililer olarak bizim genel başkanımızdır. Başbakanlığı da üstleneceği için başbakanımızdır. Bizde herhangi bir sorun yok.  

YENİ BİR ANAYASA

(Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda düşüncesi olduğunun hatırlatılması üzerine) 2015 seçim çalışmalarında halkımıza vaat edeceğimiz en önemli hususlardan bir tanesi yeni anayasa olacaktır. Türkiye'nin daha çağdaş, insan hak ve özgürlüklerini daha ön plana çıkaran ve Türkiye'nin var olan bazı sorunlarını da çözeceğine inandığımız yeni anayasayı mutlaka bir şekilde... Halk bize yeni bir anayasa yapacak kadar güç verirse kendi başımıza da bu anayasayı çıkartmayı planlıyoruz. 2015 seçimlerinden sonraki parlamentodaki milletvekili sayımızla doğru orantılı bir şeydir.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.