Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklama Yaptı

Adalet Bakanı Bekir Boz dağ, MGK'da terör örgütü olarak tescil edilmesine yönelik tavsiye kararı alınan 'Paralel Yapı' ile ilgili ABD Dış işleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin açıklamalarına yanıt verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklama Yaptı
ABD'nin Türkiye'nin müttefiği olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Türkiye, ABD'nin güvenlik kaygılarını ciddiye almaktadır. ABD'den de Türkiye'nin güvenlik konusundaki kaygı ve risklere dair beklentilerini dikkate almasını beklemek en doğal hakkıdır.

Biz iki dost ve müttefik ülke arasında nasıl bir ilişki varsa bu konuda da benzer bir ilişkinin sürdürülmesinden yanayız. MGK'da alınan bu kararı hükümet tatbik edecektir. Bizim dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin de Türkiye'nin kaygılarını dikkate almasını bekliyoruz" dedi.

Bozdağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

BUNLAR SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI YIPRATMA KAMPANYALARIDIR

Dün sayın Cumhurbaşkanlarıyla yüksek yargı mensuplarının biraraya gelmesi, bir toplantıda, biryemekte olması yargının bağımsızlığına halel getirmiyor da, halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanıyla birlikte olduğunda halel getiriyorsa bu ikircikli bir yaklaşımdır.

Dün halel getirmeyen şey bugün nasıl halel getirdi. Bu siyasi bir yaklaşımdır. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve yargıyı yıpratmak için siyasilerin kampanyasıdır. Yüksek yargıyı olumsuz etkilemek için bir çalışma yürütülüyor. Ben bu konudaki değerlendirme yapanları samimi bulmadığını belirtmek isterim.

Böyle bir değerlendirme yapmak konuyu bilmemek demektir. Yargıyının bağımsızlığı yargının verdiği adil kararlarla tesis edilir. Siz mahkemenin, yargının, hakimin verdiği kararlara bakacaksınız. Oradan bir eleştiride bulunacaksın. Yoksa Cumhurbaşkanı ile yargı mensupları biraraya geldi diye yargı bağımsızlığı eleştirileri yapmak çok büyük cehalettir. Başka ülkede bunu anlatsanız gülerler, böyle bir saçmalık mı olur diye.

28 ŞUBAT'TA HAKİMLER ASKERDEN TALİMAT ALIRKEN NEREDEYDİNİZ?


28 Şubat'ta yüksek yargı askerden birifing aldı, hatta o zaman ana muhalefetin başkanı 'ne var bunda' demişti. Orada hakimlere talimat verilmişti. Bu kasıtlı yapılan bir harekettir. Yeni Anayasa milletin talebidir. Sadece AK Parti'nin değil bütün partilerin seçimlerden önce taahhüdür.

AK Parti verdiği tahhüdün arkasındadır. 26. dönem parlamentosunda yine uzlaşma komisyonu oluşturuldu, oradan da bir netice çıkmadı. Temenni ediyoruz ki, partilerin uzlaşarak yeni bir anayasa yapmasıydı. Biz AK Parti olarak yeni anayasa taslağını hazırlayacağını, kamuoyuna açıklayacağımızı ve TBMM'ye göndereceğimizi ifade etmiştik.

Başkanlık sistemini esas alan bir anayasa yapacağımızı Türkiye kamuoyuna deklare ettik. Bu çalışmalar 65. hükümette de devam edecektir. Yeni anayasa çalışmalarının takvimini ve seyrini önümüzdeki günlerde sayın Başbakanımız kamuoyuna açıklayacaktır.

FETHULLAH GÜLEN'İN İADESİNİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TALEP EDECEĞİZ


ABD ile Türkiye iki dost ve müttefik ülkedir. Türkiye ABD'nin güvenlik kaygılarını, taleplerine önem verip ciddiye almaktadır. ABD'nin Türkiye'nin güvenlik konusundaki kaygı ve taleplerini dikkate almasını beklemek Türkiye'nin en doğal hakkıdır.

Biz iki dost ve müttefik ülke arasında nasıl bir ilişki varsa bu konuda da benzer ilişkinin devam ettirilmesinin doğru olması kanaatindeyiz. MGK bu yönde tavsiye kararı almıştır. Bu kararın gereğini hükümet takdir edecektir. Türkiye'nin iç ve ulusal güvenliği ile ilgili konulardaki bütün kaygılarını Türkiye'yi yönetenler dikkate alması gerekir ki, alıyor.

Türkiye'nin dostlarının da bu kaygıları dikkate almasını bekliyoruz. İade konusuyla ilgili dosyalar üzerinde çalışmalar devam ediyor. Dosyaların tercümesi biraz zaman aldı. Önümüzdeki günlerde iade taleplerimizi ABD'ye ileteceğimizi ifade etmek isterim.

BİZ GÜCÜ TÜRK MİLLETİNDEN ALIRIZ YABANCI BÜYÜKELÇİLERDEN DEĞİL


Sayın Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilerle biraraya gelmesi onun takdiridir. Kılıçdaroğlu siyaseti biraz iyi bilmiş olsa, başka ülkelerin büyükelçilerine Cumhurbaşkanını şikayet etmesinin ne kadar yanlış olduğunu bilmesi gerekirdi. Sayın Kılıçdaroğlu bilmesi lazım ki, bir siyasi partiyi birinci yapan Türk halkıdır, onun sandıkta verdiği oydur.

Türk Milleti kendi ülkesinin yöneticilerini, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanlarını adeta Türkiye'nin düşmanıymış gibi gösterip başka ülkelernin büyükelçilerine şikayet etme saygısızlığını göstermesine Türk milleti onay vermez. Başka ülkelerden medet ummaktan vazgeçilmelidir.

Şikayetiniz varsa Türk halkına, vatandaşınıza yapacaksınız. Milletten iktidar yetkisini alamayacağını bilen CHP sürekli bir şekilde Türkiye'yi başka ülkelere ve onların büyükelçilerine şikayet etmeye devam ediyor. Biz gücümüzü başka ülkelerin büyükelçilerinden almıyoruz, Türk halkından alıyoruz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.