MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Bize ana muhalefet görevi verildi" ifadesiyle koalisyon arayışlarına mesafe koyması tartışılırken Hürriyet'ten Ahmet Hakan, "Kızmazsa Devlet Bey'e iki soru soracağım" diyerek MHP liderine seslendi.

İşte, Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü:

SORU BİR: Eğer "Çözüm Süreci", sizin dediğiniz gibi bir çözülme ve ihanet süreciyse... Neden çıkıp da "AK Parti ile HDP koalisyon kursun" diyorsunuz... Bu  ikisi koalisyon kurarsa... Çözülme ve ihanetin hızı daha da artmaz mı?  Memleketini seven, milliyetçi bir lider, kendi açısından en kötü senaryoyu  milletine reva görür mü? Çözülme ve ihanet diye nitelendirdiği bir sürecin önünü  açmak yerine, böyle bir sürecin önüne geçmeye çalışmaz mı?  Nedir bu işin izahı?

*

SORU İKİ: "Saray'la görüşen bir MHP'li varmış, onu arıyorum, tespit edersem  partiden atacağım" diye açıklamalar yapıyorsunuz. Hakikaten de varsa böyle bir  MHP'li... Ve bu MHP'liyi tespit edip partiden atarsanız... Partinizin  milletvekili sayısı 79'a düşecektir... Bu durumda "ana muhalefet partisi" olma  durumu, ismini bile telaffuz etmek istemediğiniz partiye geçmiş olmaz mı? HDP'yi  ana muhalefet haline getirecek de olsa... O MHP'liyi partiden atar mısınız? Bunu yapar mısınız gerçekten?