AK Parti'de süre sona erdi

AKP'de, 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvuruları dün resmen sona erdi.

AK Parti'de süre sona erdi
Başvuran isimlerden çok, milletvekilliği için başvuruyu yapmayanlar dikkat çekti. Partinin en önemli isimlerinden, hepsi de AKP hükümetlerinde çeşitli dönemlerde görev almış bazı isimler, adaylık başvurusunda bulunmadı. AP kaynaklarına göre, adaylık başvurusunda bulunmayan isimler şöyle;

Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Ali Babacan, Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Ayşenur İslam.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binalı Yıldırım, 26. dönem milletvekili adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. AK Parti’de üç dönem kuralı deneniyle, 7 Haziran seçimlerinde, aday olamayan Yıldırım’ın, İzmir’den liste başı aday gösterilmesi beklenirken, başvurusunda kent belirtmediği öğrenildi.

ÜST KURUL ADAY GÖSTEREBİLİR
Bu isimlerin adaylık başvurusu yapmamaları, milletvekili adayı olamayacakları anlamına gelmiyor. AKP'de aday listelerini belirleyecek olan üst kurul, bu isimleri, kendi başvuruları olmasa da, onaylarını alarak listelere koyma yetkisine sahip. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.