Başbakan Yardıcısı Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’a yönelik sözlerine AK Parti'den tepkiler yükseldi.

AKP 'li Zelkif Kazdal, Bülent Turan ve Mehmet Metiner Arınç'a yanıt verdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerinin kendini çok şaşırttığını söyleyen Mehmet Metiner, "Çok üzüldüm, 'Cumhurbaşkanımızın hissi düşünceleri' diye bir tanımlama beni rahatsız etti. Siyaseti iyi beceren biri değilim. Şu an şaşkınım ve üzgünüm" dedi.

A Haber canlı yayınında konuşan ve sözlerini "Bülent Ağabey beni bağışlasın" diye sürdüren Metiner şöyle konuştu;

"Ben çok rahatsız oldum. Ben, bu üsluptan çok hoşlanmadım. Adaylık sürecine az bir süre kala bu konuşmaların yapılmasının doğru olmadığının farkındayım. Cumhurbaşkanı bu hareketin lideridir. Cumhurbaşkanı hissi konuşmaz. Davutoğlu ve Cumhurbaşkanımız bir bütündür. Bu sözleri içime sindirmediğimi Bülent Ağabey'e belirtmek istiyorum."

EMEKLİ OLAN ABİLERİMİZE SAYGI DUYMAK İSTİYORUZ

Partinin genç isimlerinden Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal, Arınç’a Twitter hesabı üzerinden Arınç'ın sözlerine , “Siyasi abilerimize emekli olduklarında saygı ve sevgi duymak, kapılarını çalıp hal hatır sormak istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz. Çözüm süreci hükümet değil devlet politikasıdır. R. Tayyip Erdoğan da bu devletin başıdır. ne konuşuyorlar anlamadım. Çözüm süreci, Türk milletinin R. Tayyip Erdoğan’a duyduğu güven sayesinde bu günlere gelmiştir. Bundan sonra da bu güvenle ilerleyecektir” sözleriyle yanıt verdi.


İstanbul Milletvekili Bülent Turan da Twitter’dan, “Çözüm sürecinin mimarı herkesçe malum, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Süreç bugüne gelmişse aldığı risk sayesindedir. Ne çabuk unuttuk giydiği kefeni?” dedi.