ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, PKK teröründen tek kelime bile bahsetmediği için akademisyenlerin imzaladığı bildiriyi eleştirdiğini ve bunu görüştüğü kişilere de söylediğini ifade ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde kabul etti.

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı bildiride, PKK'nın toplumsal huzur ve güvenliği hedef alan eylemlerine değinilmezken, devlete yönelik suçlayıcı ifadelere yer verilmişti.

Devletin "sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçlerinin operasyonları ile bölge insanını açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, tüm hak ve özgürlükleri ihlal ettiği" iddia edilen metinde, "kasıtlı ve planlı kıyım” ibaresi kullanılmıştı.

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolubölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı metinde, devlet suçlanmıştı. Bildiride, devletin sokağa çıkma yasakları ve güvenlik güçlerinin operasyonları ile bölge insanının açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, tüm hak ve özgürlükleri ihlal ettiği iddia edilmişti.

Kasıtlı ve planlı kıyım” ibaresi kullanılan metinde, Türkiye'nin kendi hukukunu ve taraf olduğu uluslararası antlaşmaları ihlal ettiği ileri sürülmüştü.