Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu hayatını kaybetti. Yazıcıoğlu son yolculuğuna Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasiler ve çok sayıda vatandaş tarafından uğurlandı.

Vefat haberini Twitter adresinden duyuran BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas'a hareket etti. Destici, Twitter'dan attığı mesajda şu ifadeleri kullandı: “Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi "Fidan Annemiz" Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Câmiamızın başı sağolsun.”

HASTANE YÖNETİCİSİNDEN AÇIKLAMA
Sivas Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Hayati Öztürk, Fidan Yazıcıoğlu’nun sabah 03.30 sıralarında yoğun bakım servisinde hayatını kaybettiğini belirterek, "Kurumum ve şahsım adına Yazıcıoğlu ailesine sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Yazıcıoğlu’nun 1 aydır hastanede tedavi gördüğünü belirten Prof.Dr. Öztürk, "Kalp krizi sonucu hastanemize gelmişti. Anjiyo yapılarak stent uygulaması yapıldı. Bir hafta sonra normal kardiyoloji odasına alındı. Daha sonra evde bakım hizmeti verilmeye başlandı. Geçen hafta akciğer enfeksiyonu tanısıyla hastanemizde tedavi görmeye başladı. 2 gündür ise makine destekli yaşam ünitesinde tedavi görüyordu" ifadelerini kullandı.

Anne Yazıcıoğlu için Sivas Ulu Camii’nde Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törende Başbakan Ahmet Davutoğlu da hazır bulundu. Cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yusuf Yazıcıoğlu ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Fidan Yazıcıoğlu’nun cenazesi, törenin ardından Yukarı Tekke Mezarlığında toprağa verildi.