Meydan gazetesinin Ankara Temsilcisi Ömer Şahin bugünkü yazısında MHP hakkında önemli kulis bilgileri aktardı.

“MHP ne yapmaya çalışıyor?” sorunsa cevap arayan Şahin “Benim gördüğüm Devlet Bahçeli bir yandan seçim hazırlığı yaparken diğer yandan AK Parti’yi kendi koyduğu şartları kabule zorluyor” iddiasında bulundu.

Şahin yazısında MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile yaptığı görüşmeye de yer vererek Durmaz’ın “Azınlık hükümetini MHP kursun. Seçime MHP hükümetiyle gidelim.” önerisinde bulunduğunu belirtti.

İşte Ömer Şahin’in Meydan gazetesindeki bugünkü yazısından ilgili bölüm:

MHP ne yapmaya çalışıyor?

Benim gördüğüm Devlet Bahçeli bir yandan seçim hazırlığı yaparken diğer yandan AK Parti’yi kendi koyduğu şartları kabule zorluyor.

Seçimden bu yana ortaya koyduğu tavrın MHP’yi bir miktar yıprattığı gözleniyor. Bunu telafi için yoğun bir Anadolu turu yapıyor Devlet Bey.

‘AKP’yi zorlama’ meselesine gelince… CHP ile ortak olmalarını can-ı gönülden istiyor. Şu süreçte anamuhalefet olmak tercih sebebi olsa gerek.

Seçim gecesi o açıklamayı yaptığı anda bile iktidarın CHP ile ortaklık kuramayacağına inandığını tahmin ediyorum.

‘İstikşafi’ boyutu biten sürecin resmen sona ermesini bekliyor.

Nasıl olsa o zaman AK Parti, MHP’nin kapısını çalacak. Bahçeli istiyor ki iktidar MHP’nin şartlarını kabul ederek masaya otursun.

Yaklaşık bir ay önce ‘Kurt Kapanı’ dediğim plan buldu. Vakit yaklaşıyor. Az kaldı.

SADİR DURMAZ: AKP BİZİ DESTEKLESİN

Diyelim AKP ne CHP ne de MHP ile koalisyon ortaklığı kurabildi. O zaman ne olacak? MHP, HDP hükümete girmesin diye AKP’nin azınlık hükümetine mecburen destek mi verecek?

Bu sorunun cevabını Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a sordum. Net bir şekilde “Hayır” dedi ve karşı bir öneri getirdi: “Azınlık hükümetini MHP kursun. Seçime MHP hükümetiyle gidelim.”

Sadir Durmaz’ın önerisi hukuken mümkün. AKP karşı çıkmadığı takdirde böyle bir hükümet kurulabiliyor. Hükümeti kurmak için değil ama yıkmak için 276 oy gerekiyor.

Durmaz, iktidarı ‘pardon partisi’ olarak da adlandırıyor. AKP’nin çözüm sürecinden, Ergenekon davası ve cemaatle ilişkilere kadar hep ‘pardon’ dediğini vurgulayan Durmaz, “O kadar çok fikir ve tavır değiştiriyorlar ki. Genel Başkanımızın dediği gibi bunlarla görüşürken protokolün yanı sıra Kuran-ı Kerim’e el basmak gerekir.”