Haziran 2015 seçimlerine kısa süre kala AKP içindeki huzursuzluk büyüyor. Ankara kulislerini hareketlendiren son iddia ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bülent Arınç üzerine yoğunlaştı.

Babacan’ın rahatsızlık nedenlerinden birincisi Sarayın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut. Hükümetin ekonomik politikalarına her fırsatta müdahale etmekle suçlanan, son olarak Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya sosyal medya üzerinden yüklenen Bulut Babacan’ı en fazla rahatsız eden isim.

Bulut’un milletvekili adaylığına ‘Ekonomi yönetimini tamamen ele geçirmek istiyor’ diyerek karşı çıkan Babacan, Başbakan Davutoğlu’nu da bu adaylığın olmaması için ikna etmişe benziyor.

BAŞÇI’YA SAHİP ÇIKTI
Babacan’ın artık kamuoyunun gözünden saklanamaz hale gelen bir diğer rahatsızlığı ise Merkez Bankası politikalarına ve özellikle Başkan Erdem Başçı’ya yönelik saraydan esen eleştiri bombardımanı. Babacan kısa süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adeta kum torbasına çevirmeye çalıştığı Başçı’ya açık destek verdi ve ‘Ekibimize çok güveniyoruz’ dedi.

Bu durumdan çok rahatsız olan Babacan iddialara göre istifayı bile düşündü. Buna karşı çıkan ise diğer ekonomi kurmayları ve yakın çevresi oldu. ‘İstifan seçim öncesi ekonomik belirsizliğe neden olur, çöküş yaşanır. Tüm fatura sana kesilir’ diye uyarılan ve istifa fikrinden vazgeçen Babacan bütün sıkıntıları paylaşmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışından dönüşünü beklemeye karar verdi.

BAKANLAR KURULU ARINÇ NEDENİYLE TOPLANMADI İDDİASI
Hükümetin ve AKP’nin sıkıntılı bir diğer ismi ise Bülent Arınç. Arınç özellikle MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekilliği adaylığına canlı yayında bile karşı çıktı.‘Başbakan olamayacağına göre’ vurgusuyla tavrını çok net belli eden Arınç Pazartesi günü yapılması gereken Bakanlar Kurulu toplantısından sonra hükümet sözcüsü olarak mikrofonların karşısına geçecekti.

Arınç’ın bu sırada gelebilecek sorular üzerine eleştirilerini yineleyeceği olasılığı üzerine Bakanlar Kurulu toplantısının iptal edildiği iddiası ise kulislerde en çok konuşulan konu oldu. Bu Pazartesi yapılması gereken Bakanlar Kurulu toplantısının ise 11 Şubat Çarşamba günü (bugün) gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği merak konusu.