Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili olmak isteyenler için aday adaylığı başvuruları bugün başlıyor. Parti 18 Mart’a kadar başvuruları alacak. 7 Haziran seçimleri için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olmak isteyenler için başvurular bugün başladı. İlk başvuruyu Genel Başkan Devlet Bahçeli yaptı. MHP’den milletvekili adayı olmak isteyenler başvuru ücreti olarak 2 bin Türk Lirası ödeyecek.

Engelli aday adaylarından ise ücret alınmayacak. Başvurular için son tarih 18 Mart. Başvuruların tamamlanmasının ardından tüm teşkilatlarda temayül yoklamaları yapılacak ve alınacak sonuçlara göre aday listeleri oluşturulacak. Yüksek Seçim Kurulu tarafından oluşturulan takvime göre siyasi partilerin kesin aday listelerini 7 Nisan tarihine kadar Kurul’a sunmaları gerekiyor.

BAHÇELİ BAŞVURU YAPTI

MHP lideri Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde adaylık başvurusunda bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı'na yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine Bahçeli, "Cumhurbaşkanı bu gibi konularda biraz uzakta kalıp, bürokrasideki yetişmiş uzmanlarımızla meselenin çözümünü Sayın Başbakan’a bırakmasında yarar vardır" dedi Bahçeli, Hakan Fidan'ın yeniden MİT'in başına getirilmesi ile ilgili ise şunları söyledi: "Bu gelgitlerden bu millet çok usandı. Bunun son örneği de MİT Müsteşarlığı konusunda olmuştur. Aday olmasında ne mahsur gördü Cumhurbaşkanı, açıklaması lazım."

"İTTİFAK DÜŞÜNMÜYORUZ"

Hedeflerinin tek başına iktidar olmak olduğunu kaydeden Bahçeli, 'ittifak' düşünmediklerini vurguladı. Parti kapatmaya karşı olduklarını da kaydeden Bahçeli, sürekli bir yanıltma politikasının takip edildiğini ifade ederek, "MHP partilerin kapatılmaması gerektiğini, bununla ilgili gerekli değişikliklerin yapılmasından yana olabileceğini ve partileri kapatmak yerine kapatmaya temel olan yasadışı eylemleri kim yapmışsa, siyasi parti yöneticilerinden onların yasaklanması veya yargıda ifadelerine başvurulması gerektiğini ifade etmiştir. Şimdi durup dururken bir de parti kapatma meselesi ortaya çıkmıştır. Böyle bir parti kapatma yok, ceza müessesesi vardır. Partide hata varsa, bizden gelip cezamızı kessinler ama milleti aldatmasınlar" diye konuştu.