Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Ak Parti'nin Meclis Başkanı adayı İsmet Yılmaz'ın profilinin zayıf olduğunu ve CHP'nin adayı Deniz Baykal'ın seçilme olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

Karaca'nın Baykal'ı övücü sözler sözlemesinden sözü alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Metin Özkan, Karaca için sert ifadeler kullandı.

İsim vermeden eleştirilerini dile getiren Metin Özkan daha sonra Nihal Bengisu Karaca'nın söze girip "Bana cevap veriyorsunuz biraz daha dikkatli olun" demesi üzerine ortam gerildi.

Metin Özkan ise Karaca'ya "Size karşı niye dikkat edeyim ki, siz kimsiniz? Yani Siz düne kadar Baykal'ın kasetlerini yerden yere vurarken şimdi diyorsunuz ki beraber yürünecek adam!" sözleriyle karşılık verdi.

Karaca ve Metin Özkan arasındaki diyalog şöyle gelişti:

Metin Özkan: Söylemimde hiçbir şey yok
Nihal Bengisu Karaca: Biraz dikkat edin sözlerinize! Ben sadece bir kelime kullandım, siz bir paragraf cümle kurdunuz. Dikkat edin sözlerinize! Alaycılık korkunç bir itham değildir.
Metin Özkan: Sizi kastederek söylemedim
Nihal Bengisu Karaca: Ama ben sarfettim o kelimeyi
Metin Özkan: Öyle mi? O zaman size de cevap olsun. Alaycı malaycı değildir Milliyetçi Hareket Partisi! Size karşı niye dikkat edeyim ki, siz kimsiniz? Yani Siz düne kadar Baykal'ın kasetlerini yerden yere vurarken şimdi diyorsunuz ki beraber yürünecek adam! Ben size ne diyeyim.
Nihal Bengisu Karaca: Öyle birşey yok
Metin Özkan: Ben sizi muhatap alarak söylemiyorum. Ben ortaya konuşuyorum. Dün söylediklerinizi bugün inkâr etmeyin. Biraz dik duruş lazım!