MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Star TV Ana Haber’de Nazlı Çelik’in sorularının cevapladı. Mersin ve Adana'daki HDP'ye yönelik bombalı saldırılar için konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP, olayın faillerini MHP'liler dışında aramalıdır" dedi.

HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına yapılan saldırıya ilişkin, "MHP prensip açısından seçimlerin barış içinde geçmesini istemektedir. Ancak seçimleri gölgelemek isteyenler, bazı provokasyon olayları ile Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. HDP'liler muhatabımız değildir. HDP, olayın faillerini MHP'liler dışında aramalıdır. MHP, oy tahmininde bulunmaktadır. Anket yaptırmamaktayız ancak bir ilkemiz vardır" diye konuştu.

Bahçeli, "Gizli sinsi bir koalisyon Türkiye'de zaten vardı. Birincisi Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Adalet ve Kalkınma Partisi Serok Ahmet, İmralı canisi ve HDP koalisyonu var" dedi.

"İSTENMEMESİNE RAĞMEN KAN DAVALARI VARDIR"

Bakın Türk toplumunun istenmemesine rağmen geleneklerinde oluşmuş olan kan davaları vardır. Ve bu kan davalarının özü tarla, bağ, bahçenin ötesinde namusa dayalıdır.

"HERKES AYAĞINI DENK ALSIN"

Tekrar Türkiye’de namusa dayalı kan davalarını yaygınlaştırmaya kalkmak kimseye fayda getirmez. Bu milletin bazen böyle özellikleri de vardır. Herkes ayağını denk alsın. Kimseye nasıl iftira edeceklerse onu iyi hesap kitap etsinler. Bu iftiraların bir gün kendisinden hesabının sorulacağını mutlaka da unutmasınlar. 1 yıl olur, 5 yıl olur, 30 yıl olur, 40 yıl olur ama 40 yıl da olsa bunun hesabı mutlaka sorulur.