Bakan Mehmet Şimşek: "Kürt Sorunu Vardır"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk-Arap Ekonomi Forumu'na katıldı. Şimşek forumun açılışında yaptığı konuşmasında, “Türkiye'de bir Kürt sorunu vardır" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek: "Kürt Sorunu Vardır"
Bakan Şimşek katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“40 bin ölüm bundan dolayı gerçekleşti. Geçtiğimiz 30 sene zarfından neredeyse 40 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Ekonomik açıdan ise maliyeti, 300 milyar dolardır. Diğer tahminlere göre de dolaylı kayıplar da var, 500 milyar dolar. Ama biz artık milyarlarca dolar kaybetmek hiç istemiyoruz. Biz bu parayı, eğitime, alt yapıya kanalize etmek istiyoruz. Benim hükümetim şu anda bir barış süreci üzerinde çalışmakta ve bunu başarıyla sürdürmektedir. Silahsızlanma çağrısı yapılmaktadır ve bu çok önemli bir ileriye dönük adımdır. Bu önümüzdeki dönemde başarıya kavuşabilir. Mezheplerle ilgili problem bu şekilde ele alınacak olursa Türkiye bir ilham kaynağı olacaktır."

Şimşek ayrıca, “Eğer Kürt sorunu çözebilirsek, bu barış süreci sonunda o zaman Türkiye'nin GSMH her yıl yüzde 1 artabilecektir. Bu bölgede de etkisini gösterecektir" ifadelerini kullandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.