Başbakan Erdoğan, "Filistin'de yaşanan, bir mezhep çatışması olmadığı için, bir Şii-Sünni çatışması olmadığı için, oradaki can alıcı mesele maalesef İslam dünyasının da ilgisini çekmiyor. İşte burası yaralayıcı. Oysa hepimiz biliyoruz ki Filistin'de bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız ölüyor. Filistin'de bizim özbeöz kardeşlerimiz şehit ediliyor. Filistin'de insanlık ölüyor, insanlık onuru ölüyor. Özellikle de Müslümanların izzeti, şerefi ölüyor. Bakın daha ileri gidiyorum; kim ne derse desin, bizim için önemli olan Rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların rızasını değil.  Ben inanıyorum ki Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri var." dedi.

BM'yi  de topa tutan Erdoğan, "Mübarek ramazan ayların sistematik soykırım girişimlerine şahit oluyoruz. Dünya sesini çıkarmıyor. Göstermelik bir şeyler yapılıyor ama icrai bir şey yok. BM niye kuruldu? Dünya barışı için. Dünya barışına katkısı var mı? Ne işe yarıyor BM. Onların gizli amacı neyse ona hizmet ediyor." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"MÜSLÜMANLARIN IRZI, KANI, MALI DİĞERİNE HARAMDIR"

Müslümanların ırzı, kanı, malı diğerine haramdır. Üzerine bomba bağlıyor. Camide, türbede patlatıyor. Bu kendisine Müslüman diyor. Örgütler kendilerine etiketler takıyorlar. Cihat yaptıklarını sanıyorlar. Örgütler Müslüman kardeşlerine gidiyor, kardeşlerini katlediyorlar. Ortadoğu’nun her karışında kan akıyor. Akan kan Müslüman kanıdır. Kan akıtan Filistin'deki hariç Müslümandır. Yaşadığımız manzaranın tarifi yoktur. Bu toplantıyı özeleştiri toplantısı olarak görmek istiyorum. İslam bilgileri kendi özeleştirimizi yapmamız lazım. Öldürenin İsrail karşıtı olduğunu söylemek bizi haklı kılmaz.

"SON ZAMANLARDA SIKINTI YAŞIYORUZ"

2000 bin insan öldürülüyor. Ülkemde 1 milyon 150 bin Suriyeli mülteci var. Biz onlara ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda sıkıntı yaşıyoruz olay farklı noktalara kayıyor. Yaşanan manzara ilahi kitapta yeri olmadığı gibi şiddetle yasaklanmıştır. Tüm Müslümanları alim ve kanaat önderlerinin 'bize ne oldu, bize ne oluyor' diye sormalarının vakti gelmiştir ve geçiyor. İsrail Gazze'ye bomba yağdırıyor. 220 'den fazla Gazzeli masum hayatını kaybetti.2000 kadar masum yaralandı.

"NE İŞE YARIYOR BM?"

Mübarek ramazan ayların sistematik soykırım girişimlerine şahit oluyoruz. Dünya sesini çıkarmıyor. Göstermelik bir şeyler yapılıyor ama icrai bir şey yok. BM niye kuruldu? Dünya barışı için. Dünya barışına katkısı var mı? Ne işe yarıyor BM. Onların gizli amacı neyse ona hizmet ediyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yapısında  5'in içinde kalkıp biri hayır dediği zaman karar çıkaramazsınız. Suriye meselesinde BM'den karar çıkamadı. Dünya susarken maalesef İslam dünyası da susuyor. İslam dünyası seyrediyor.

"BAKIN DAHA DA İLERİ GİDİYORUM..."

Filistin'de yaşanan, bir mezhep çatışması olmadığı için, bir Şii-Sünni çatışması olmadığı için, oradaki can alıcı mesele maalesef İslam dünyasının da ilgisini çekmiyor. İşte burası yaralayıcı. Oysa hepimiz biliyoruz ki Filistin'de bizim çocuklarımız, bizim yavrularımız ölüyor. Filistin'de bizim özbeöz kardeşlerimiz şehit ediliyor. Filistin'de insanlık ölüyor, insanlık onuru ölüyor. Özellikle de Müslümanların izzeti, şerefi ölüyor. Bakın daha ileri gidiyorum; kim ne derse desin, bizim için önemli olan Rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların rızasını değil.  Ben inanıyorum ki Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri var.

Her bir mezhep mensubuna şunu sormak isterim bizim her hareketimizi gören Allah içinde bulunduğumuz duruma ilişkin nasıl nazar ediyor? Biz Müslüman olduğumuzu haykırmak zorundayız.

"İSLAM COĞRAFYASI KAN AĞLIYOR"

Zalim Esed’e mezhebinden dolayı muhabbet gösterenler Hz. Hüseyin’in yüzüne bakamazlar. Türbelere kastedenler Hz. Muhammed’in izinden gidiyor olamaz. Camide, türbede üzerindeki bombayı patlatanlar hiçbir din ve mezhebin mensubu olamaz. İslam coğrafyası kan ağlıyor.Bu manzaraya daha fazla tahammül edemeyiz, rıza gösteremeyiz. Kardeşin kardeşi katledilmesine seyirci olamayız. Ön yargıları bir tarafa bırakmanın zamanı gelmiştir. Türkiye kavgaların, çekişmelerin dışındadır. Bu hakkın, Kuran'ın, mazlumun tarafını tutmaktır. Suriye'deki katledilen masumların mezhebi ile ilgilenmiyoruz.

"AL ÜÇ BEŞ KURUŞ SANA NE DİYORLARSA ONU YAP"

Esed yanına aldığı İslam bilginleri ile halkına mesaj veriyor. Demek ki o İslam bilginleri o öldürülen kardeşleri için hakkı görememişler. Gözleri var ama görmemişler. Onların kalbi mühürlü. İstediği kadar adı alim olsun. Alim hakkın yanında olur. Tarihimizde bunun çirkin örnekleri var. Dolara mahkum olmuş kişiden alim olmaz. Al üç beş kuruş sana ne diyorlarsa onu yap. Alim ilmini satmaz.

Editör: TE Bilisim