Banu Güven HDP'nin düşüş nedenini açıkladı

Banu Güven, HDP'nin bölgedeki ve Batı'daki oylarının düşmesini, ilçe merkezlerinde yaşanan çatışmalardan kaynaklandığını söyledi.

Banu Güven HDP'nin düşüş nedenini açıkladı
İMC TV'de spikerlik yapan Banu Güven, 1 Kasım'da barajı kıl payı geçen HDP'nin oylarındaki düşüşü değerlendirdi.

HDP'NİN DÜŞÜŞ NEDENİ
Banu Güven, ilçe merkezlerinde YDG-H'liler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmaların seçmeni tedirgin ettiğini söyledi. Güven, bu çatışmaları bölgede ve Batı'daki oy kaybının sebebi olarak gördüğünü belirtti.

MERKEZLERDEKİ ÇATIŞMALAR
Banu Güven'in yazısından bir kısım;

"YDG-H'nın bu kadar görünür olduğu, dolayısıyla iyice merkezlere giren çatışma hali de bu seçmeni tedirgin eden diğer unsur oldu. Bölgede ve Batı'daki bu oy kaymasının nedeni özetle böyle görünüyor. Ancak Cuma Çiçek'in dikkat çektiği bir nokta önemli. HDP geçen seçimde AK Parti'den aldığı muhafazakar Kürt seçmenin oyunun bir kısmını da korumuş görünüyor. Basit aritmetik bir hesap, CHP'den de aldığı oyların büyük kayba uğradığını anlatıyor. Doğru mu, değil mi, bize ancak güvenilir kamuoyu araştırmaları gösterebilir." 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.