Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e sert sözler

"Ben bu görevde oldukça İsrail'le olumlu bir şey düşünmüyorum"

Başbakan Erdoğan'dan İsrail'e sert sözler
 Başbakan Erdoğan cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

 

"İSRAİL'E OLUMLU BAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Bundan sonraki yol haritasında devlet terörü estirenİsrail’e karşı olumlu bakmamız mümkün değil. Uluslararası  kara sularında terör estirmişti. Baştan itibaren 3 şartımız vardı. Özür, tazminat, Filistin’e ambargonun kaldırılmasıydı.

"BUNUN ŞAHİDİ OBAMA'DIR"

Özür dilediler, bunun şahidi ABD Başkanı Obama'dır. Tazminatta da olumlu noktaya gelinmişti. Ama ambargo kalkmadı. Ambargonun kaldırılması noktasında bize imza safhasında bu olaylar patlak verdi. Gerçeği ortaya komamız lazım.

"ARKASINDA 3 ÇOCUK MESELESİ YOKTUR"

İsrail arttığı adımların arkasında 3 çocuk meselesi yoktur. Çocukları en iyi öldürmesini bilen devlet İsrail’dir. Bunu Davos’ta söylemiştim. Plajda çocukları öldürdüler. İnsanlığın vicdanı sızlamıyor. Maalesef İsrail aynı zulmüne devam ediyor. İslam dünyası İsrail’e karşı tavrını ortaya net koymadığı sürece sıkıntılar sürecektir. İsrail’e karşı bizim tavrımız nettir.

 "GÖREVDE OLDUĞUM SÜRECE OLUMLU BİR ŞEY DÜŞÜNMEM"

Bundan sonra da normalleşme mümkün değil. İsrail terör estiriyor. İsrail Mısır’la olan görüşmelerine Hamas’ı dışlama gayetidir. Bu akşam Abbas burada olacak. Görünün gerçek o ki İsrail barışı tehdit eden ülkedir, Ortadoğu’da barışı tehdit eden ülkedir. Zulüm etmeye devam ediyor.

"ŞİRİN GÖRÜNME GAYRETİ İÇNDE OLMADIM"

Bu görevde bulunduğum sürece İsrail’le olumlu bir şey düşünemem. Başkaları düşünebilir. Tayyip Erdoğan’ı Batı ülkeleri gerilimcidir diye tanımlayabilir. Ben egemen güçlere şirin görünme gayreti içinde olmadım. Burada galip gibi görünebilir ama mağlup olacak olan İsrail’dir. İsrail yanlış oynamaktadır. BM’nin dünya barışına onların da ciddi tavır alamadığını görüyoruz. Dünyanın başka yerlerindeki Yahudiler de rahatsız olacaktır. Onlar da endişelerden bahsediyorlar. BM’nin dünya barışına nasıl katkısı olacak göreceğiz.

Hamas taraf ama ateşkes görüşmesini Mısır ile yapıyorsun. İster Sisi’den ister İsrail’den gelsin. Sisi taraf değildir. Sisi kendisi de zalimdir, darbecidir. Hamas’ın gıda yollarını kapatanlardan biri de odur. Mısır Gazze’ye insani yardımların yollarını kapamıştır. Mısır olarak taraf değilsin. Taraf Filistin’dir. Siz ikiniz çalıyorsunuz ikiniz oynuyorsunuz. Darbeci hükümet kendisi çaldı kendisi oynadı. Demokrasi bu değil.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.