Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, kaset iddialarının Hizmet Hareketi'ne mal edilme çalışmalarını değerlendirerek, "Yeni bir olay yok. Ne söylediysek o. İlk gün ne söylediysem yine aynı noktadayım." dedi.

'Size karşı yapılan komplonun cemaate mal edilmeye çalışılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya Baykal, bu meselelerin çok konuşulduğunu ifade ederek, "Bunları tekrar ısıtıp haber haline getirmenin bir şeyi yok. Yeni bir olay yok. Ne söylediysek o. İlk gün ne söylediysem yine aynı noktadayım. Her gelişme benim söylediklerimin haklı olduğunu ortaya koyuyor."

Muhalefet liderine yönelik bu kadar kaba kanunsuzluk, bu kadar kaba ahlaksızlık, bugünlerin ortamında iktidarın bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirilemez, piyasaya sürülemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir.

PENSİLVANYA'NIN SAMİMİYETİNE İNANDIM

Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak üzere, ABD'den, Pensillvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim.

İktidara yakın bir kanaldan sizin adınıza açılmış Twitter hesabınız için saatlerce yayın yapıldı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunun sorulması üzerine Baykal, kendisine ait bir Twitter hesabı olmadığını tekrarladı. Baykal, "Bu yöntemleri uygun görmüyorum. Boyuna söyledim, böyle bir hesabım hiç olmamıştır. Olduğu zaman ben size duyururum, benim hesabım diye. Sahte hesaplardır." ifadelerini kullandı.