Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türk Kızılayı madalya programı ve iftar yemeğinde konuştu.

"KIZILAY'IN TUTMASI GEREKEN DAHA ÇOK EL VAR"
Türk Kızılayı'na katkı sunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan, "Kızılay'ın tutması gereken daha çok el, dokunması gereken daha çok hayat var. Keşke imkan olsa da dünyadaki tüm garipleri, mazlumları kucaklayabilsek" dedi.

"ŞİMDİ, 4,5 MİLYAR DOLARLIK İNSANİ YARDIM İLE DÜNYADA 3. SIRAYA ÇIKTIK"
Erdoğan, "Bu yardımlardan dolayı Batı yanımıza geldiği zaman övüyor. Hadi siz de dediğimiz zaman maalesef bir şey görmüyoruz. At denize; balık bilmezse Halik bilir" ifadesini kullandı.

"GUTERRES 'UTANIYORUM' DEDİ"
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres ile geçtiğimiz günlerde Mardin'de yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan, "Guterres 'Utanıyorum' dedi. 'Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kamp yok' dedi. 'Burası her türlü takdirin üstünde' dedi. Mahcup oldu" şeklinde konuştu. 

"BATI'DA ÇÖPE DÖKÜLEN YİYECEK MİKTARI, AFRİKA'DAKİ TÜM AÇLARI DOYURACAK MİKTARDADIR"
Erdoğan, "Batı'da çöpe dökülen yiyecek miktarı, Afrika'daki tüm açları doyuracak miktardadır. Bu düzeye ulaşmışsa bir sorun var demektir. Dünya böyle bir adaletsizliği uzun süre kaldıramaz" dedi.

"BUNUN BEDELİNİ ER GEÇ HEPSİ ÖDEYECEK"
Erdoğan, "Bu insani dramın neredeyse tüm yükünü Türkiye'nin ve Suriye'ye komşu ülkelerin omuzlarına yüklemenin haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Soruyorum: Suriye'ye silah, bomba gönderenlerin acaba bu fakir fukaraya zerre kadar bir destekleri var mı? Yok. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Bunun bedelini er geç hepsi ödeyecek. Gelişmiş ülkeleri daha fazla hassasiyete davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

"AYNI ÇEVRELER TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"
Erdoğan, "Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan krizler konusunda sergilediği iyi niyetler ortadayken, içeride ve dışarıda bir takım çevreler ısrarla farklı bir görüntü yansıtmanın çabası içerisinde. Daha önce bir Kobani meselesi yaşandı. Kobani'deki olayları bahane edenler 6-7-8 Ekim 2014'te Türkiye'nin pek çok yerinde olaylar çıkardılar ve 50 kişi hayatını kaybetti. Yine aynı şehirde olaylar yaşanıyor ve aynı çevreler Türkiye'yi karıştırmaya çalışıyor" diye konuştu.

"UTANMADAN, SIKILMADAN TERÖRİST TÜRKİYE DİYE TWEET ATANLARA SESLENİYORUM"
Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan terörist Türkiye diye tweet atanlara sesleniyorum: Eğer sizlerde haysiyet, onur varsa, bu Kobani'den kaçıp gelenleri burada barındıran bir ülkeye terörist deme hakkını siz nereden elde ediyorsunuz? Attığınız tweet'ler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çıkarmayacaktır. Türkiye'nin ismini herhangi bir terör örgütü ile zikredenler en büyük iftirayı atıyor" dedi.

"TÜRKİYE SURİYE'DEKİ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE ELBETTE DESTEK VERİYOR"
Erdoğan, "Türkiye Suriye'deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irak'takilere elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama bunu yaparken asla terör örgütleri ile yan yana gelmiyor. Ne devlet terörü estiren Esed rejimi ile ne de diğer terör örgütü ile kimse Türkiye'yi yana yana gösteremez" dedi.  

"PYD, PKK YARDIMCI OLMAMIZI ENGELLEDİ"
Erdoğan, "Biz oradaki insanlara çok daha fazla yardımcı olmak istiyorduk. Buna engel olan bize o suçlamaları yönlendirenlerdir. PYD, PKK'tır. Biz burada yarma harekâtları yaparak içerideki mazlumlara yardım elini uzatanlarız" dedi.

"BÖLGENİN DEMOGRAFİSİNİ DEĞİŞTİRME OPERASYONUNU TAMAMLAMAK İSTİYORLAR"
Erdoğan, "Hatay, Adana olayı. Bayırbucak Türkmenlerine giden TIR'larımızı çevirenlerin, yol kesen eşkıyaların kimler olduklarını şu an herkes çok açık bir şekilde görüyor. Bir yandan Esed rejimi, bir yandan bölücü örgüt sözcüleri, bir yandan da ülkemizdeki siyasi partinin sözcüleri aynı ağızla konuşuyor. Amaç dünyada bir algı operasyonu. Bu tür ithamlarla Türkiye'yi yanı başında olan olayların dışında olmaya zorlayarak, bölgenin demografisini değiştirme operasyonunu tamamlamak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'NİN KUZEYİNDE, GÜNEYİMİZDE BİR DEVLET KURULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
Erdoğan, "Tüm dünyaya sesleniyorum: Suriye'nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'yi köşeye sıkıştırma gayretlerini şiddetle kınıyorum. Türkiye dışarıda bırakılarak bölgede süründürülebilir bir güven, refah düzeni kurulması mümkün değildir. Ticari bir faaliyet sürdürülmesi söz konusu olamaz. Bölgedeki demografinin değiştirilmesine göz yummayacağız. Biz Suriye ve Irak'ta huzurun bir an önce sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız. Yapıyoruz. Ölümlerin, zulümlerin sona ermesini temenni ediyorum" diye konuştu.

126 BAĞIŞÇIYA ALTIN MADALYA...  
Gecede, aralarında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın da bulunduğu 126 Kızılay bağışçısına altın madalya takdim edildi. Bağışçıları Cumhurbaşkanı Erdoğan da tebrik etti.