Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN YOLU YOLUMUZ SEVDASI SEVDAMIZDIR


Sayın Divan Başkanım, Başbakanım, saygıdeğer hanımefendi, genel merkez organlarımızın çok değerli yöneticileri, değerli delege kardeşlerim, sevgili yol arkadaşlarım. Büyük bir özveriyle partimize değer katan kadın kollarımız, umudumuz, yarınlarımız, gençlerimiz, gönlünü bu salona çevirmiş aziz milletim.

Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı, bereketi hepinizin üzerine olsun. AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne hoşgeldin, şerefler getirdiniz. Yurtiçi, yurtdışından gelerek bu güzel günümüzü, bu demokrasi şölenimizi, hizmet andımızı tazeleyeceğimiz bu kutlu günümüzü şereflendiren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.

Kongremizin partimiz, ülkemiz ve ümidini AK Parti'ye bağlamış tüm mazlumlar için Rabbimden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sözlerimin hemen başında şahsımın da kurucuları arasında bulunduğu kurucu genel başkanı, liderimiz, aydınlık Türkiye'nin mimarı, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum.

Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır, milletin adamıdır, büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Herzaman başımız dik, gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız söz veriyorum; sevdan sevdamız, yolun yolumuz, davan davamızdır.

BÜTÜN KARDEŞLERİMLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın bu bayrağı devralarak partimizi bugünlere başarıyla getiren, sayın Başbakanımız, genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu arada teşkilatımızın her türlü kademesinde görev yapmış, hakkın rahmetine kavuşmuş tüm kardeşlerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Bu vesile ile tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek millet ülküsü için başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, mekânları cennet olsun diyorum.

Terör olaylarında yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyor. Ülkemizin her karış toprağı korumak için güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum. Aziz milletimi de saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bayrak değişimi sadece ve sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araçtır.

Büyük Türkiye yolculuğunda liderimizden, teşkilatlarımızdan, bütün kardeşlerim uyum içinde bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah yâr ve yardımcımız olsun. Bu partinin sadece yöneticisi, milletvekili, teşkilat mensubu değil, oy veren seçmeni bile çok büyük fedakârlık göstermektedir. Bize gönül verilenler yeri geldi vesayet güçleri karşısında aslanlar gibi durdu. Yeri geldi ülkemizi ekonomik kıskaca almak isteyenlerin oyununu bozdu.

AK PARTİLİ OLMAK MAZLUMUN YANINDA DEMİR YUMRUK GİBİ OLMAKTIR


Yeri geldi paralel ihanet çetesinin saldırılarını püskürttü. AK Parti'yi nereden nereye getirdiğimize baktığımızda bu kadronun hep bir takdiri, büyük teşekkürü ne kadar hak ettiğini söyleriz. Bu hakkı hepimizin teslim etmesi gerekir. AK Parti demokrasiyi, 'yeter söz milletindir' diye özetleyen Adnan Menderes'ten, 'Allah'ına kul olmayan, davasına er olmaz' diyen merhum Necmettin Erbakan, merhum Turgut Özal'dan günümüze kadar uzanan süreçte demokrasiyi taçlandıran bir partidir. AK Partili olmak Malazgirt'i, Söğüt'ü anlamaktır. AK Partili olmak haksızlığın karşısında demir yumruk gibi mazlumlara karşı şefkat eli olmaktır.

AK Partili olmak örf, adet, gelenek, görenek bilmektir. Vatanıyla, milletiyle, bayrağıyla gurur duymaktır. AK Partili olmak Şeyh Edebali'nin devlet terbiyesini özümsemektir. 'Geçmişini bil ki geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın. AK Partili olmak Hoca Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Mevlana ve Karacaoğlan'ı anlamak. Mehmet Akif'ten Çanakkale'yi, İstiklal Marşı'nı haykırmaktır.

YOLLARIMIZI BÖLERİZ EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ ÜLKEMİZİ BÖLDÜRMEYİZ

Üstad Necip Fazıl'ın Sakaryası'nı anlamaktır. Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini hissetmektir. AK Parti bu ülkede Türkiye'de sayısız destanlar yazdı. Allah'ın izniyle bundan böyle de yazmaya devam edecektir. Bizim sevdamız değerli yol arkadaşlarım Türkiye sevdasıdır.

Halka hizmet, hakka hizmet amacıyla yolumuza devam etmeye var mısınız? AK Parti demek bölünmüş yol demek, AK Parti demek havayolunu halkın yolu yapmak demek, sağlıklı dönüşüm demek, sosyal devlet ilkelerini eksiksiz yerine gelmesi demek.

Ülkemizin, insanımızın 40 yıldan beri canını yakan, terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Sürekli aydınlık yarınlar dedikçe, onlar karanlıktan medet umuyor. Biz Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyor, imar ediyoruz. Birileri ise milletimizin birliğini, dirliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor.

Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki, yolları böleriz, ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Mesele memleket meselesidir. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak, kardeş olarak yaşadık, bundan böyle de kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

HİÇ KİMSENİN DEVLETLE BİLEK GÜREŞİNE GİRMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ

Bize operasyonlar ne zaman bitecek diye soruyorlar. Buradan milletime ilan ediyorum; bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar bu operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillere, güvenlik güçlerine yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü silahlı eylemlerini sona erdirene kadar, sona erene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun.

Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Şer cephesi biraraya geldi, sadece bölücü terör örgütü ile değil. DEAŞ, PYD, Paralel Terör Örgütü ile aynı kararlılıkta mücadelemizi sürdüreceğiz. 17-25 Aralık'ta milletimize ayar vermeye çalışan hainleri, hepimiz gördük.

Bu hainlere tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Parti'nin ışığını tercih eden millet, karanlığa bir kez daha dur dedi. Devlet içinde paralel devlet olur mu değerli kardeşlerim? Paralel yapılanmaları, bölücülere, çetelere asla ve asla prim vermeyeceğiz. Bu ülkede hainlere asla yem olmayacak. Şunu herkes iyi bilsin ki, Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hiç kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.

CUMHURBAŞKANIMIZ MİLYONLARIN OYUNU ALDI ONLARIN SORUMLUĞUNU TAŞIYOR

AK Parti olarak geçtiğimiz 13 yılda birbirinden birçok güzel hizmeti milletimize kazandırdık. Bundan böyle de görevi sizin takdirinizle, sizin seçiminizle göreve geldiğimde benden önce ülkemizi başarıdan başarıya taşıyan başta kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, sayın Abdullah Gül, sayın Ahmet Davutoğlu başbakanımızın bıraktığı yerde hizmet etmeye, halkımızın hayatını kolaylaştırmaya ve yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceğim.

13 yıl boyunca ülkemizde ulaşım alanında, eğitim alanında, sağlık alanında birbirinden önemli hizmetleri gerçekleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Havayalonu halkın yolunu haline getirdik. Hızlı tren özlemini geride bıraktık.

Akıl yollarıyla ülkemizin her yanını donattık, bilgi toplumu seviyesinde Türkiye'yi Avrupa'nın ilk beş ülkesi arasına soktuk. Eğitimde 250 bin yeni derslik, 117 yeni üniversite kurduk. Öğrencilerimize ders kitaplarımızı ücretsiz dağıttık.Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez. Sesime inat sizinle muhabbete devam edeceğim.

Köprüler, trenler, hızlı trenler tamam ama bir eksiğimiz var. Yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı var Türkiye'nin. Yeni Anayasa'yı Başkanlık sistemini Türkiye'ye getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte kalkıp herşey eskisi gibi olmayacak, çünkü Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onların siyasi sorumluluğunu taşıyor.

Siz her ne kadar Cumhurbaşkanımıza sorumsuzdur deseniz de, Cumhurbaşkanımız Türkiye, millet sevdasıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleridir. Onun için bugün yapmamız gereken en önemli işi fiili durumu yasal hale getirmek, anayasayı ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Onun yolu da yeni anayasadır.

Yeni anayasada başkanlık sistemidir. Yoların kralı yok, yolların kuralı vardır. Yolların kuralına riayet edeceğiz. Sevdiklerimizle buluşacağız, kazaya, belaya meydan vermeyeceğiz. Bugüne kadar şikayet etmeden, bahane üretmeden, hizmet etmeye devam ettik. Siyaset gömleğini mevki için, makam için değil millete hizmet için giydik.

ÜRETEN YATIRIM YAPAN YATIRIMLARLA ZENGİN OLAN BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ

Ayağımızda çizmelerle, başımızda kask, üzerimizde tulumla gece gündüz şantiyelerde çalıştık. AK Partimizin sloganı neydi; herşey Türkiye için. Herşey millet için. Durmak yok. Onlar konuşur AK Parti yapar. Sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum, yaptıklarımız, yapacaklarımız teminatıdır.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Yeni dönemde kutlu yürüyüşe aynen, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Buradan 79 milyon vatandaşımıza, AK Parti camiasına haykırıyorum. AK Parti mazlumların partisidir, sessiz yığınların sesizidir, milletimizin yük akıdır.

İnşallah yeni dönemde, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaşmak için, Türkiye'yi 10 ekonomi arasına sokmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Üreten, yatırım yapan, yaptığı yatırımlarla, ürettiği zengin olan bir Türkiye yapacağız. Bugüne kadar nasıl faizi yüzde 60'lardan tek haneli rakamlara düşürdükse, nasıl IMF'ye borcumuzu ödeyip, IMF'ye borç verir hale getirdikse, elimizden gelen bütün çalışmaları yapacağız.

Büyük projeleri teker teker hizmete alacağız. İşte Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dünyanın en geniş köprüsü. İnşallah 26 Ağustos'ta da İstanbul'un, Türkiye'nin hizmetine alacağız, hayırlı uğurlu olsun. İzmir'i İstanbul'a bağlayacak, İzmir'i İstanbul'a komşu yapacak Osmangazi Köprüsü ve otoyolu da açmak için gece gündüz çalışıyoruz.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR AK PARTİ HİZMET YOLUNDA DEVAM EDECEKTİR


Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor. Bazıları bundan gocunuyor. Onun için Gezi kumpasını kuruyor. Ağaç diyor, çevre diyor, dünyanın en büyük havalimanını engellemek için AK Parti iktidarına karşı kalkışmaya çıkıyor. Ne yaparsanız yapın, hangi kahpeliği yaparsanız yapın AK Parti milletinin izinde, hakkın yolunda, hakka hizmet etmeye aynı kararlılıkla devam edecektir.

Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Havalimanını yaparken Geziciler ne dedi, 'Havalimanını yapmayın, köprüleri yapmayın, bölünmüş yolları yapmayın'. Bu ne demek? Bu Türkiye kalkınmasın, büyümesin, üçüncü dünya ülkesi olmaya devam etsin.

Türkiye buna razı olur mu? Elbette buna razı olmaz. Çünkü Türkiye'de bu ülke sevdalısı, millet sevdalısı liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onun ekibi olarak ülkemizi birbirinden güzel hizmetlerle buluşturmak boynumuzun borcudur.

Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Dünyanın en büyük havalimanını 26 Şubat 2018'de hizmete alıyoruz, hayırlı, uğurlu olsun. Marmaray yapılınca bazı muhalefet parti liderleri, 'Biz Marmaray'dan geçmeyiz' dediler. Siz Marmaray'dan geçmezsiniz Marmaray'ın değeri mi azalır? 3 yılda 135 milyon vatandaşımıza hizmet verdi.

AVRUPA KAPILARINI BİRER BİRER KAPATTI TÜRKİYE MAZLUMLARA YÜREĞİNİ AÇTI

Sultan Fatih Mehmet, gemilerini karadan yürüterek İstanbul'u fethetti. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım trenleri boğazın altından geçirerek yürüttü. Şimdi bir de kardeş geliyor; Avrasya Tüneli. Dünyada denizin altından geçen en derin tüneldir.

Türkiye'ye de bu yakışır. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Milletten aldığımız güçle hizmetlerimize devam edeceğiz. Türkiye bölgede çok önemli bir teminattır. Türkiye mazlum, kimsesiz ülkelerin, milletlerin kimsesidir. Bölgeye ayar vermeye çalışanlar, hesabını yanlış yapmasın.

Türkiye güçlü oldukça, yerli sanayisini, savunma sanayisini geliştirdikçe, yerlilikte, millilikte yüzde 80'lere ulaştıkça hiç kimse Türkiye'yle aşık atamaz. Türkiye farkını Suriye'de yaşanan karışıklarda, canlarını kurtarmak için, yurtlarını, vatanlarını terketmek zorunda kalan mültecilere yaptığı, açtığı kucakla göstermiştir. Avrupa ülkelir birer birer kapılarını kapatırken, yüksek duvarlarla örerken Türkiye bütün komşulara, bütün mazlum insanlara kucağını açmış, 3 milyon kardeşimizi bağrına basmıştır.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN TÜRKİYE İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİN BİLİNME ZAMANI GELDİ

Avrupa Birliği'nin yapması gereken bir şey var. Türkiye'yle ilgili tam üyelik konusunda göçmenlerle ilgili politikalarında kafa karışıklığına artık bir son vermelidir. Türkiye hakkında kesin olarak ne düşündüklerinin bilinmi zamanı gelmiştir.

Türkiye AB üyesi olsa da olmasa da demokrasisini geliştirmek, insan hakları konusunda mesafe almak, kalkınmasını tamamlamak konusunda gereken her türlü düzenlemeyi ve uygulamayı kararlılıkla bugüne kadar yaptı bundan sonra da yapmaya devam edecek.

İkinci Olağanüstü kongremizin, 1. Olağanüstü kongrede liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'Bu bir fatihadır, bu bir başlangıçtır' aynı düsturda biz de bu kongremizin hayırlı bir başlangıcı vesile olmasını Cenabı Mevlamdan niyaz ediyoruz.

Liderimizin dediği gibi diklenmemek ama dik durmayı bilmektir. Hak yolunda, mazlumun yanında elif gibi dimdik duracağız. Millet dergahına Yunus misali hizmet etmeye devam edeceğiz. Şimdi artık laf üstüne laf koyma değil, taş üstüne taş koyma zamanıdır.