Başbakan Davutoğlu, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, 4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun, eski bakanların Yüce Divan'a "sevk edilip, edilmemesine" ilişkin yapacağı oylamayı ertelemesi hakkında şunları söyledi;

KOMİSYON ÇALIŞMASINA MÜDAHALE ETMEDİK
"Bu belgeleri komisyon üyeleri değerlendirecekler, kendi aralarında konuşacaklar, komisyonun çalışmaları bunun için objektif kriterler etrafında sürmeli ve kamuoyunda bu konu sürekli şu veya bu yönde spekülatif bir şekilde değerlendirilecek Soruşturma Komisyonu'nun çalışmaları etkilenmemeli. O bakımdan bırakalım Soruşturma Komisyonu kendisine Meclis tarafından verilen görevi, o zaman da Sayın Cumhurbaşkanı'nın Başbakanlığı döneminde de biz de her zaman bu konuda en objektif tutumun alınması gerektiği hususunu vurgulaya geldik.

KOMİSYONUN İŞLEYİŞ TARZININ YANINDA DURUYORUZ
Bu çalışmalar yürütülsün, çalışmaların neticesini hep beraber sonucunda değerlendiririz. Ama şimdiden komisyonun çalışmalarını etkileyecek yorumlarda bulunmaktan kaçınmak lazım. Hangi tarafta, nerede duruyorsunuz sorusuna cevaben söylüyorum: Hukuk devletinin ve Mecliste bu komisyonun işleyiş tarzının, yönteminin yanında duruyoruz.

BIRAKALIM KOMİSYON İŞİNİ YAPSIN
Bu komisyon hangi prensipler etrafında oluşmuşsa ve çalışmalarını hangi temel ilkeler ve prosedürler etrafından yürütüyorsa o korunmalıdır ve herhangi bu tarz yorumlarla komisyonun çalışmaları şöyle veya bu yönde etkilenmemeli. Hepimiz yeni belgelerin değerlendirilmesiyle komisyondan çıkacak raporu ve kanaati beklemek durumundayız. Bırakalım komisyon, kendisine verilen yetkiyi yerine getirsin, görevini yapsın."