AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni yapıyor.

Salona Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğlu Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte girerek partilileri selamladı. Davutoğlu'nun ardından 12'inci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte Ankara Arena Spor Salonu'na geldi ve AK Partilileri selamladı. 


Erdoğan salon girişinde kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında, "Değerli yol arkadaşlarım hanımefendiler beyefendiler sizlerle birinci olağanüstü kurultayımızda böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içerisinde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi

Ankara'nın en büyük salonunda olağanüstü genel kurulun icra edileceğini belirten Erdoğan, "Oradan sizlere çok daha detay şekilde hitap edeceğim" ifadelerini kullandı.



"Şunu bilmenizi istiyorum bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir sadece bir isim değişikliğidir" diyen Erdoğan, "Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır. Yeni bir açılıştır, milattır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Şu anda 40 bine varan Türkiye'mizin 81 vilayetinden buraya gelen siz değerli kardeşlerimiz bir şeyi ortaya koyuyorsunuz. Biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz" diye konuştu. 

SÜLEYMAN SOYLU KONUŞUYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, kongrenin açılışını yapıyor. 

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN ANKARA'YA GELMEYE BAŞLADILAR

Sabahın erken saatlerinden itibaren Konya başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından AK Partililer Ankara'ya gelmeye başladı.  

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapıldı.

Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar salona alınmaya başlandı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu.

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar bulunuyor.

KONGRE PROGRAMI

Kongrenin yapılacağı salona, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun saat 09.40'da girmeleri ve katılımcıları selamlamaları bekleniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın ise saat 09.45'te salonda bulunmaları ve burada hazırlanan platform üzerinde tur atarak partilileri selamlamaları öngörülüyor.

Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel filmin gösterileceği kongrede, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan konuşma yapacak.

Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından, AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan bir başka belgesel filmin gösterimi daha yapılacak.

Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.

Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.