CHP'den HDP'ye iki kere olumsuz yanıt

Demirtaş'ın Suruç katliamı nedeniyle yaptığı 'Meclis olağanüstü toplansın' çağrısına CHP'den iki kez olumsuz yanıt geldi.

CHP'den HDP'ye iki kere olumsuz yanıt
 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Meclis olağanüstü toplanmalı" çağrısı sonrasında gözlerin çevrildiği Meclis Başkanlığı ve CHP 'den olumsuz yanıt geldi.

HDP, her şeye rağmen bu girişimde bulunacağını ve barıştan yana olan, ülkenin gidişatı konusunda kaygı duyan vekillerden destek beklediğini açıkladı.

HDP adına girişimde bulunan HDP Grup Başkanvekilleri, CHP Grup Başkanvekilleri, AKP Grup Başkanvekilleri ve Meclis Başkanı ile görüştü.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, kişisel inisiyatif kullanmaktan çekinerek, böyle bir girişim için siyasi partilerin karar vermesini istedi. CHP Grup Başkanvekilleri ise parti olarak böyle bir girişimin içinde yer almayacaklarını bildirdiler.

HDP'li yetkililer, bu tutumun CHP'nin genel söylemleriyle çeliştiğini, CHP'nin toplumsal barıştan yana tavır takınması gerektiğini belirterek, bir kez daha talebin görüşülmesini istedi. Bunun üzerine ikinci kez yapılan değerlendirmede de CHP, HDP'ye olumsuz yanıt verdi.

Meclis Başkanı olağanüstü toplantı çağrısı yapmıyorsa, Meclis'in toplanması için milletvekili sayısının 5'te bir çoğunluğu olan 110 vekilin imzası gerekiyor. HDP'nin sayısı yetmediği için dışarıdan 30 vekilin HDP'ye destek vermesi gerekiyor.

BALUKEN: BARIŞTAN YANA VEKİLLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

CHP'nin destek vermemesini Twitter'dan eleştiren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yine de böyle bir girişimde bulunacaklarını ve barıştan yana olan milletvekillerinin kişisel desteklerini beklediklerini söyledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.