Boyalık, Gaytancıoğlu'nun, partisinin ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini savundu.

Bu nedenle Keşan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Boyalık, Gaytancıoğlu'nun beyanlarının hakaret içerikli olduğunun sabit olduğunu ifade ederek, cezalandırılmasını talep etti.

Başsavcılığının da konu ile ilgili re'sen soruşturma başlattığı belirtildi.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Boyalık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, milletvekili Gaytancıoğlu'nun sözlerini siyasi başarısızlığın hakarete dönüşmesi olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zekasıyla ilgili hakaret içeren sözlerin bir milletvekiline asla yakışmadığını ifade eden Boyalık, "Bir başka konu da bu milletvekilinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olmasıdır. Burada Kılıçdaroğlu’nu takdir etmek gerekir çünkü kendisine danışman olarak kendisi gibi ağzı bozuk birini seçmiş. 'Kötü söz sahibinindir' diyoruz. Her ne olursa olsun biz halkımıza güveniyoruz ve halkımızla birlikte hareket ediyoruz. Gücümüzü de halkımızdan alıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan'ın halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olduğunu anımsatan Boyalık, "Yoksa sizin demokrasiyle bir sorununuz mu var" diye sordu.