CHP'liler "Seçimli Kurultay" İçin Harekete Geçiyor

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğu 35. Olağan Kurultayı'nı ocak ayında gerçekleştiren CHP'de, muhalif olarak adlandırılan bazı isimler "seçimli olağanüstü kurultay" talebiyle harekete geçmeye hazırlanıyor.

CHP'liler "Seçimli Kurultay" İçin Harekete Geçiyor
AK Parti'deki olağanüstü kongre kararı ile MHP'deki gelişmeler, CHP kulislerini de hareketlendirdi.

MUHALİFLER HAREKETE GEÇİYOR

Olağanüstü kurultay talebiyle yola çıkmaya hazırlanan "muhalifler", yurt genelindeki parti örgütleriyle bir araya gelerek bu taleplerine destek bulmaya çalışacak.

Şu an için iki farklı grup olarak bilinen muhaliflerden ilkini, 18.Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlığa aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin başını çektiği grup oluşturuyor.

Bazı milletvekillerinin de destek verdiği İnce, çalışmalarına Balıkesir'den başlayacak. İnce, hafta sonu Edremit'te "Sonsuza kadar laik Türkiye" sloganıyla bir miting düzenleyecek.

İnce'nin Yalova, Bolu, Balıkesir gibi bazı il delegeleri üzerinde etkisi olduğu biliniyor.

MUMCU SÜRPRİZİ

CHP'de bir diğer grup ise başını eski milletvekili Şahin Mengü'nün çektiği grup.

Mengü'nün başkanlığındaki bu grup ise olağanüstü kurultay çağrılarını yurt genelinde düzenleyeceği toplantılarla duyurmaya hazırlanıyor.

Bu grubun desteklediği ismin ise eski TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu olduğu ifade ediliyor.

Mumcu'nun konuyla ilgili henüz bir açıklaması bulunmazken, grubun haziran ayı başında düzenleyeceği bir toplantı ve yayımlayacağı bildiriyle Mumcu ismini açıklayabileceği belirtiliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.