CHP’nin vaatlerine Babacan’dan ilk tepki geldi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP’nin vaatlerine Babacan’dan ilk tepki geldi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP'nin ekonomik vaatlerini eleştirerek,New York'taki temaslarının ardından AA ve TRT'nin sorularını yanıtladı.

CHP'NİN SEÇİM VAATLERİ

Muhalefetin seçim için söylediği maddelerin Türkiye'yi adım adım eski noktaya götürecek politikalar olduğunu dile getiren Babacan, "Ha 'şu kadar harcayacağız' diyorlar, 'bu kadar para dağıtacağız' diyorlar, eğer kaynağını söylemiyorlarsa bunun tek sebebi, iktidar olma ihtimallerinin ve hayallerinin aslında hiçbir zaman gerçekçi olmadığıdır. İktidar olma ısrarında, iktidar olma iddiasında olan bir muhalefet partisinin ekonomik konulara ciddi yaklaşması lazım. Gerçekçi yaklaşması lazım" dedi.

Açıklanan programın bir bütün halde ortaya konulması gerektiğini ifade eden Babacan, "Son açıklanan paket şunu bir daha tekrar etti ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir zaman Türkiye'de iktidar olma hedefi yoktur, hayali yoktur. Eğer olsaydı böylesine sorumsuz, pervasız bir tutum ortaya koymazdı" diye konuştu.

Babacan, ekonomi yönetiminde olası değişiklik konusundaki endişelere ilişkin soru üzerine de sürdürülen politikaların AK Parti iktidarının politikaları olduğunu ve şahıslara bağlı bulunmadığını söyledi.

Seçim beyannamesine konulan taahhütlerin AK Parti'yi bağlayacağını vurgulayan Babacan, "Seçimlerden sonra oluşacak ekonomi yönetimi nasıl bir kompozisyona sahip olursa olsun o yönetimin uygulayacağı politikalar bugün açıklanmıştır" dedi.

"Kurumların güçlü ve itibarlı olduğu bir ülkede, kurallara saygı duyulan, kuralların gerçekten uygulandığı ya da uygulamaların bir yerde yazılı olduğu ülkelerde zaten ekonomik istikrar da sağlanır" diye konuşan Babacan, "Zaten sistem kişilere çok bağlıysa ona ne ileri demokrasi demek mümkün ne de gelişmiş bir ekonomi demek mümkün" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.