Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuşuyor. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

"24 NİSAN YAKLAŞIYOR..."

Paralel çetenin başı ABD’de makale yazıyor. NY Times’ta yayınlanan makalede gayrimüslim azınlıkların haklarının gasp edildiği yazıyor. Neden? Çünkü 24 Nisan yaklaşıyor. Ermeni Yahudi lobisi hareketli. Filistin işgal altında olduğu sürece biz her türlü lobinin karşısında olmaya devam edeceğiz. Lobiler hareket halindeyken NY Times’taki bu makaleyle lobilere işarete fişeği atılıyor.

“BUGÜN YENİ BAŞKANLAR SEÇİLDİ”
Yurtta adalet dünyada adalet inşallah. Sosyal adaleti inşa ettik. Türkiye’de 1,2,3 doların altında yaşayan kalmadı. Yargının itibarını tekrar kazanması lazım. Yargının sadece vicdanıyla hareket eden onurlu hakimlerin elinde tekrar itibarını kazanması lazım. Bugün AYM ve Yargıtay’a yeni başkanlar seçildi. Buraya gelmeden iki hukukçumuzu da arayıp tebrik ettim.

Ak Parti AYM’ye saygı göstermeseydi bireysel başvuru hakkını AYM’ye vermezdi. Muhalefet partileri 2010 referandumuna hayır dediler. Yani AYM’ye güvenmediklerini gösterdiler. Hiçbir grup yargıyı tekeline alamaz. Hükümet olarak yargının gerçek bağımsızlık ve tarafsızlığı ile yürütme ile ahenkli çalışmasını benimsediğimizi tekrar belirtiyorum. Kudret olmadan devlet olmaz. Kudret ancak merhametle pekişmiş adaletle mümkün olur. En büyük kudret merhamettir merhamet.

DOLARIN YÜKSELİŞİ
Kimse son dönemde kurdaki hareketlilik nedeniyle Türkiye’de bir ekonomik kriz beklemesin. Tüm dünyada ABD dolarının değer kazanması nedeniyle benzer durumlar yaşanıyor. Tüm dünya Türkiye ekonomisinin gücünü takdir ediyor.