HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik paketine tepki gösterdi, çözüm süreciyle ilgili de, “Süreç başladığında talepler belliydi. Hükümet ne yaptı? Hiçbir şey. O yüzden süreç ilerlemiyor. Demokratik özerklik olmazsa olmazdan çok, tartışılması gereken bir mevzu. Sürecin devam edip etmeyeceği Sayın Öcalan’ın sunduğu müzakere taslak metnine hükümetin vereceği cevaba bağlı” dedi.

1150 ODA YAPTIRMIŞ AMA HİÇBİRİNDE RAHAT UYUYAMIYOR

Hükümet toplumsal muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Özellikle Cumhurbaşkanı’nın uykuları kaçıyor. Bin 150 oda yapılmış ama hiçbirinde rahat uyuyamıyor. Dışarıda sokak bu kadar sıcak ve hareketliyken, her zaman patlamaya hazırken sarayda rahat uyuyamıyorsa bunun tedbirini almak isteyecek. Bu yasa onun yasası. Hem Meclis’te karşı çıkacağız, kıyameti koparacağız sokakta mitinglerimizle, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız. Yasa çıkarsa değişmesi için mücadele yürüteceğiz.

BÜTÜN ORDUN GELSE KIZIMI OSMANLICA DERSİNE SOKAMAZ

Osmanlıca’nın zorunlu hale getirilmesi saçmalık. Andımızı da yıllarca okuttunuz ama şimdi kaldırdınız. Zorla öğretmeye kalkışırsan, bütün ordun gelse benim kızımı zorla Osmanlıca dil dersine sokamaz.

Editör: TE Bilisim