Demirtaş hakkında ’hendek’ soruşturması

Demirtaş, hakkında Diyarbakır’da yaptığı basın açıklamasında halkı suç işlemeye çağırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Demirtaş hakkında ’hendek’ soruşturması
 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak hakkında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, 18 Aralık'ta, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Demirtaş, Yüksek, Kürkçü, Dicle ve Irmak'ın yaptığı açıklamalarda "Hendek ve barikatlarla arkasındakileri destekledikleri, halkı isyana teşvik ettikleri" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI TALEBİ

Demirtaş, Kürkçü ve Irmak hakkında, Anayasanın 83. maddesi uyarınca "soruşturma izni verilmesi" ve "yasama dokunulmazlığının kaldırılması" talebi ile Adalet Bakanlığına fezleke gönderileceği öğrenildi.
Anahtar Kelimeler:
DemirtaşSoruşturmaDJP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.