MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Başkanı adayı olarak İhsanoğlu’nun veya Meral Akşener’in adı söyleniyor?" şeklindeki soruya sert tepki gösterdi. Akşener İsminin hep önde olmasının ona kaybettireceğini dİle getiren Bahçeli Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili şöyle konuştu:

"Meclis Başkanlığı için bizim çok tasvip ettiğimiz bir şahıs olursa buna tavrımız farklı olur. Böyle bir kişi olmadığı takdirde diğer partilerin çıkarttığı adaylar yerine kendi adayımızı çıkartırız, oylamaya öyle gireriz. O Twitter’daki isimler şansını kaybedenlerdir. (Meral Akşener’in ismi geçiyor ama...sorusu üzerine) Öyle şey olmaz. Ben bu kadar net ifade ediyorum. MHP’de baştan sona hep Meral Akşener, Meral Akşener vardır demek edepsizliktir, partiye hakarettir. Şimdi 53’tük 80 olduk. Kim bilir içlerinde ne cevherler var. Zannediyorum başkanvekilliğini de kaybetti."

'DEVRE DIŞI BIRAKIRIM'

Bahçeli Hürriyet gazetesine ise Akşener ile ilgili şöyle konuştu: "Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni de devre dışı tutarım. Meral Akşener’i eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır haberiniz olsun. 80 milletvekilimiz var, her şeyde Meral Akşener. Bu o zaman başka bir şey var burada demektir. Onun için bir Meclis açılsın."